Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
13:39

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі за рахунок бізнесу термомодернізіруют 6 обласних лікарень і реабілітаційний центр

У Дніпрі за рахунок бізнесу термомодернізіруют 6 обласних лікарень і реабілітаційний центр

За рахунок бізнесу, без залучення бюджетних грошей, будівлі утеплять, замінять вікна або модернізують систему опалення.

Теплі й комфортні заклади, економія енергоносіїв та бюджетних коштів. 6 медзакладів та 2 освітні установи Дніпропетровщини долучилися до пілотного проєкту з впровадження енергосервісних контрактів. Незабаром обиратимуть інвесторів. Про це повідомив начальник управління паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження облдержадміністрації Едуард Кирпичов.

«Загалом в Україні вже уклали майже півтисячі ЕСКО-договорів на здійснення енергоефективних заходів у школах, дитсадках, лікарнях. Йдеться про утеплення, заміну радіаторів, вікон та дверей, встановлення індивідуальних теплових пунктів на об’єктах без залучення бюджетних грошей – виключно за кошти бізнесу, – зазначив начальник управління паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження облдержадміністрації Едуард Кирпичов. – Сутність проєкту така: інвестор утеплює зовнішні стіни, замінює вікна або модернізує систему опалення школи, дитсадка чи лікарні, відповідно – скорочуються витрати закладу на опалення. Вкладені інвестиції він повертає за рахунок частини енергозаощаджень. Такі контракти окуповуються орієнтовно за 5 років».

На Дніпропетровщині до проєкту вже долучилися 8 найбільших бюджетних установ області. А саме – багатопрофільна клінічна лікарня з надання психіатричної допомоги, обласна клінічна лікарня ім. І.І. Мечникова, обласна дитяча клінічна лікарня, обласний клінічний центр кардіології та кардіохірургії, обласне клінічне лікувально-профілактичне об’єднання «Фтизіатрія», Криворізька санаторна школа № 5, обласний перинатальний центр зі стаціонаром, навчально-реабілітаційний центр «Горлиця».

Нині на сайті Prozorro оголосили тендер на закупівлі енергосервісу. Торги мають відбутися у червні. Обиратимуть інвесторів, які запропонують найвигідніші умови контрактів.

У разі укладання ЕСКО-контрактів, очікувана економія складатиме близько 20,2 млн грн на рік.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Я не поняла..  (15.05.20 13:07): Вложенные инвестиции он возвращает за счет части энергоэкономии.. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті