Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 21 травня 2024
01:15

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У березні 2020 року «АрселорМіттал Кривий Ріг» планує закрити мартенівський цех

У березні 2020 року «АрселорМіттал Кривий Ріг» планує закрити мартенівський цех

Вже у березні 2020 року «АрселорМіттал Кривий Ріг» планує зупинити роботу двохванного сталеплавильного агрегату №6 та закрити мартенівський цех. Це дозволить підприємству скоротити шкідливі викиди в повітря, повідомили в департаменті екології та природних ресурсів Дніпропетровської ОДА.

«Покращення екологічної ситуації на Дніпропетровщині – серед пріоритетів облдержадміністрації. Мета – знизити шкідливі викиди в атмосферу. Вже кілька місяців ведемо діалог з основними підприємствами-забруднювачами. Є конкретні плани з їхньої екомодернізації. Приміром, «АрселорМіттал Кривий Ріг» планує вивести з експлуатації ДСПА-6 та повністю закрити мартенівський цех».

Від мартенівського виробництва підприємство відмовляється через застарілість та неекологічність такої технології виплавки сталі. Це стало можливим завдяки інвестиційній програмі – будівництву сучасних агрегатів та модернізації існуючих. Після закриття цеху його територію збираються використовувати як склад вогнетривів.

«Повна зупинка мартенівського виробництва має велике значення для нашого комбінату та Кривого Рогу в цілому – ми остаточно прощаємося з цією технологією виплавки сталі, а місто відчує суттєве зниження промислового навантаження», – наголосила директорка департаменту з охорони навколишнього середовища «АрселорМіттал Кривий Ріг» Ліана Максименко.

«АрселорМіттал Кривий Ріг» – одне з найпотужніших гірничо-металургійних підприємств України та найбільший іноземний інвестор в регіоні. Водночас це виробництво – серед найбільших забруднювачів повітря в області. Наразі над виправленням ситуації спільно працюють Дніпропетровська ОДА та представники «АрселорМіттал Кривий Ріг».

Gorod.dp.ua на Facebook.


Мартэн  (22.02.20 22:07): Это нормальное производство стали!!! Відповісти | З цитатою
Интересующийся  (22.02.20 21:58): Мартеновское производство - это уже достаточно устаревшая, дорогая, неэффективная и экологическо вредная технология.
Во всем мире - эта технология перестает применяться, производства переходят на новые современные технологии, так что закрытие мартеновского цеха «АрселорМиттал Кривой Рог» нет ничего удивительного, странно что такая крупная компания не сделала это ранее.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Серый Чугун  (22.02.20 20:38): Уже во мире наверное закрыты эти печи. Для особо одарённых сейчас сталь плавят в электропечах. Відповісти | З цитатою
Креативное решение  (21.02.20 22:58): как закрыть завод-конкурент... А сталь потом будем закупать за баснословные деньги... Сырье продавать за гроши... Ото ж будем экология для некоторых нетоварищей... Зато воздух чистый и народу нет... Можно землю продавать, никто и слова не скажет... Кррасота! Відповісти | З цитатою
Сидорова коза  (21.02.20 20:41): Поедут мартеновцы в Поляндию копанки разрабатывать.. Відповісти | З цитатою
Житель  (21.02.20 19:36): Так и угробят Криворожсталь в итоге :( Відповісти | З цитатою
предприятие полностью закройте  (21.02.20 17:04): нет предприятия - нет выбросов Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті