Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
02:34

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпро боротиметься за офіційний титул «Культурної столиці України»

|«« «« »» »»|

У Дніпрі, у Музеї українського живопису, обговорили участь міста у програмі Українського культурного фонду на отримання офіційного титулу «Культурної столиці України-2020» та гранту у 25 млн грн на реалізацію проєктів.

До заходу долучилися керівники творчих проєктів, інституцій, мистецьких акцій, відомі митці та інші.

За словами начальника управління культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Євгена Хорошилова, рішення щодо подання заявки Дніпром підтримав мер Борис Філатов.

«Заявка подаватиметься від усієї громади міста. Під час цієї зустрічі хочемо покласти початок для формування єдиного концепту у підготовці заявки. Загалом вважаємо, що Дніпро має усі шанси на перемогу, оскільки останніми роками місто впевнено крокує до почесного звання культурної столиці. Маємо однойменну програму, у рамках якої є нові досягнення та перетворення у галузі культури. Словом, серед переваг Дніпра – великі міжнародні культурні проєкти і потужна, злагоджена команда однодумців», – наголосив представник мерії.
Зі свого боку керівник художньої ради при міському голові, народний артист України Григорій Гельфер зазначив:
«Дніпро дійсно має великі шанси на перемогу. За останні роки місто набрало обертів у проведенні потужних, унікальних творчих подій та проєктів, які лунають не лише в Україні, а й за її межами. Звісно, у кожного міста є свої «фішки». Вірю, що у Дніпра їх буде достатньо, щоб отримати титул культурної столиці України».
Свою впевненість у перемозі міста озвучив і заслужений артист України, керівник театру одного актора «Крик» Михайло Мельник.
«Сподіваюся, що експерти звернуть увагу на наше місто. Ми ніколи не пасли задніх, завжди були у фарватері культурних подій. Бачу скільки праці, наполегливості, любові вкладається у проєкти програми «Культурна столиця». Пишаюся тим, що живу у Дніпрі і тими перетвореннями, які відбуваються у його культурному житті. Вірю, що перемога буде за нами», – додав Михайло Мельник.
Довідка:
У програмі Українського культурного фонду на отримання офіційного титулу «Культурної столиці України» Дніпро змагатиметься у номінації «Велика культурна столиця України» (для міст із населенням понад 100 тисяч людей). Строк подання заявки – до 15 січня 2020 року. Оголошення результатів – до 1 квітня 2020 року.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Яцек Шпыцек  (14.12.19 19:46): Это Днепр-то культурная столица? Ой-вэй... Відповісти | З цитатою
Раиса V  (14.12.19 19:03): ага, это когда например, сегодня на ул Красной, выкопали и распилили среди белого дня три последних дерева красного каштана. И филатову и тем более какому то лысенко вообще пофиг. По каким будет критерием определяться. что наш Днепре самый лучший по культуре(? Відповісти | З цитатою
Гость  (14.12.19 17:26): "... и гранта в 25 млн грн..."
Собственно вот основная причина всего этого мероприятия, зачем что то выдумывать про культуру...
Відповісти | З цитатою
Елена  (13.12.19 22:31): Мусор на улице сначала уберите. Відповісти | З цитатою
Фима  (13.12.19 20:17): И если это делалось бы за деньги инвесторов..., а то когда не работают лифты и т.п ..и за бюджетные деньги ДЕЛАЮТ культуру.. Відповісти | З цитатою
Серж  (13.12.19 19:47): До культурной столицы невозможно доехать с любого региона, я думаю, что " театр начинается с вешалки", а Днепропетровская область должна начинаться с хороших дорог, а сегодня пока доедешь до Днепра, забываешь всё об культуре! Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті