Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
18:41

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

4,5 тисячі спортсменів з різних країн світу: Дніпро прийматиме «4th АTB Dnipro Marathon»

|«« «« »» »»|

22 вересня у рамках програми Бориса Філатова «Дніпро – спортивна столиця» відбудеться «4th ATB Dnipro Marathon». Призовий фонд – 300 тисяч гривень. Генеральний спонсор марафону – компанія «АТБ-Маркет».

«Дніпро пишається тим, що завоював право вже вчетверте проводити такі змагання міжнародного рівня. У нас сертифікована бігова траса з рівнем якості заходу у 5 зірок від європейської легкоатлетичної асоціації. Це буде велика спортивна подія. До неї з року в рік долучаються дедалі більше бігунів. Якщо у 2016 році починали з 800 учасників, то зараз їх кількість зросла до 4,5 тисяч. Це говорить про те, що біг, легка атлетика та й загалом заняття спортом стають популярними. Усе підготовлено на найвищому рівні. Вдячні компанії «АТБ-Маркет» за підтримку та допомогу у проведенні марафону. Тому запрошуємо усіх цієї неділі на масштабне свято спорту», – сказав під час пресконфенції 18 вересня заступник міського голови Олександр Шикуленко.
Представник мерії також додав: напередодні, у суботу, 21 вересня, на Фестивальному причалі також запланований Фестиваль спорту та здорового способу життя. На 17 локаціях майстерність демонструватимуть вихованці дитячо-юнацьких спортивних шкіл міста та близько 40 федерацій з різних видів спорту.

На біговій трасі у Дніпрі цього року очікують близько 4,5 тисяч спортсменів із десяти країн світу, зокрема, України, США, Великобританії, Польщі, Ізраїлю, Австралії, Молдови та інших.

«Цього разу очікуємо цікавого спортсмена з Польщі, який встановлюватиме так званий рекорд Гіннеса: за менш ніж два роки він налаштований пробігти 100 марафонів у ста країнах світу. Приємно, що в Україні він обрав наше місто, а саме «ATB Dnipro Marathon». Загалом, найстаршому учаснику марафону – 82 роки», – підкреслила президент Федерації легкої атлетики Дніпропетровської області та м. Дніпра Марина Філатова.
Традиційно для найпідготовленіших спортсменів пропонується марафонська (42,195 км) та напівмарафонська дистанції (21,0975 км). Для тих, хто любить біг і мріє про марафон, це будуть забіги у 10 та 5 км. Також можна буде спробувати сили в естафетах. Для найменших спортсменів – дитячі забіги. А для дебютантів – дистанція «Твоя перша миля» (1,6 км).

За словами Марини Філатової, цього року, як ніколи, буде велика кількість корпоративних учасників – команди, які представляють ті чи інші корпорації:

«Це завжди гарно виглядає, учасники одягнені в однакові футболки. Реєстрація на марафон триває, але на деякі дистанції, зокрема на 5 км і дитячий забіг, вона закінчилася достроково. Підготовлені призи, медалі; гарні, яскраві футболки. Тож запрошуємо не лише взяти участь, а й стати глядачами свята спорту та здорового способу життя».
Зі свого боку заступниця генерального директора компанії «АТБ-Маркет» Наталя Шаповалова зазначила: корпорація пишається тим, що вже четвертий рік виконує поважну місію – генерального спонсора проведення марафону у Дніпрі.
«Цього разу учасників від нашої компанії буде понад 800. Серед них розіграємо приз – поїздку на найближчий європейський марафон, який проходитиме у Словаччині 27 жовтня. Усім учасникам марафону – вдалих стартів, легкого подолання дистанції та гарного настрою», – сказала Наталя Шаповалова.
У зв’язку з проведенням марафону, центральні вулиці міста, а також Січеславська Набережна, Набережна Заводська, Набережна Перемоги, будуть перекриті. Рух закриють уже з 21 вересня.
«Для ознайомлення мешканців із перекриттям руху вже облаштували за маршрутом марафону щити з відповідною інформацією. Для зручності пасажирів, зокрема мешканців житлового масиву Перемога-1,2,3, буде організовано роботу двох великих маршрутних автобусів, які безкоштовно перевозитимуть людей по кільцю, від інституту фізичної культури уздовж ж/м Перемога-1,2,3, далі по просп. Гагаріна до Танка», – наголосила директорка змагань і засновниця «ATB Dnipro Marathon» Світлана Ліщинська.
Офіційний сайт марафону: https://dnipromarathon.com.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Гостья  (22.09.19 15:57): В 15.10 стояла на остановке инфиза и выглядывала маршрут 107, но ни одна маршрутка на горизонте не появилась. Обещали открыть в 14.30. Вроде 40 минут опоздания и так достаточно. Пришлось идти к трамвайной остановке пешком и тебе сюрприз машины уже едут, а тут я из за угла подымаюсь, а дорога для машин и они меня видят в последний момент- круто да!!! На вопрос полицейским, получила великолепный ответ, один спортсмен очень долго бежал и за ним ехала скорая, поэтому задержали открытие...Спорт- это хорошо, но вопросы к организации движения транспорта. Відповісти | З цитатою
Раиса V  (19.09.19 19:30): а участие в этих соревнованиях даже не бесплатно. а около 500 грн А в итоге получишь за участие ну саму красивую и самую одинаковую как во всех футболку.
А в основном только бизнес.
А перекрывать весь город может только Филатов которому начхать, кто и как добирается или в гости или на работу.
Что было бы слабо сделать марафонскую дистанцию по Набережной, не перекрывая все и вся?
Відповісти | З цитатою
город на Днепре  (19.09.19 12:21): Как они уже задолбали со своими марафонами. Нет, сам по себе марафон - это здорово! Но бесит перекрытие города. Тем кто живет не в центре, все равно. А те кому посчастливилось жить в центральной части города в выходной ни в магазин съездить не могут, ни куда нибудь еще не могут на своем транспорте. И ладно, если бы один раз в год. Так нет же несколько раз проводят. Причем филатова пользуется своим положением. А как же,муж всегда посодействует. Рассказывали знакомые,что организаторы другого марафона (ночного) просили горсовет перекрыть набережную для забега ночью, так им отказали. Мол нельзя так часто перекрывать город, а мы недавно уже перекрывали. Угадайте для кого. Верно,для М.филатовой). Уже давно все эти марафоны превратились из праздника здоровья в бизнес-проекты, четы филатовых. Уверен, что после того как боря покинет мэрский кабинет, марафоны сократятся.
И снова хочу сказать, бегайте на здоровье, но не в ущерб горожанам. Найдите место где никому не будете мешать.
Відповісти | З цитатою
Предложение  (19.09.19 10:52): если дистанция 5 км так популярна, может организовать два забега! Ведь с нее начинают все новичики ) Відповісти | З цитатою
Иван  (19.09.19 08:48): Ну хочется женушке чем-то себя занять. Подумаешь, миллионный город. Потерпят. Відповісти | З цитатою
Велосипедист  (18.09.19 19:18): Пусть бегают по трассе Днепр Запорожье. Или по полям. Відповісти | З цитатою
Леонид  (18.09.19 16:59): Между Днепром и Подгородним АТБ имеет большой логистический центр почему не устроить забег там? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті