Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 23 травня 2024
09:51

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Мамай-Fest у Кам’янському: три дні творчості та національного колориту

|«« «« »» »»|

У Кам’янському пройшов ХІІ Всеукраїнський історико-культурологічний фестиваль Мамай-Fest. Протягом трьох днів на різних локаціях у Кам’янському проходили етнотолоки, виставки, екскурсії, концерти та зустрічі з відомими українцями.

Старт програми фестивалю відбувся 31 травня. На урочистому відкритті заходу на майдані Петра Калнишевського усіх кам’янчан, гостей та учасників фестивалю привітав секретар міської ради Олександр Залевський. Він зазначив, що такий унікальний культурний захід, спрямований на збереження історії, традицій і звичаїв українського народу, примножує славу нашого міста, уособлює духовну єдність України, підтримує патріотичний дух та щиру любов до Батьківщини.

З нетерпінням чекають фестивалю та готуються до нього протягом року його засновники – колектив музею історії міста Кам’янського.

«Всеукраїнський історико-культурологічний фестиваль Мамай-Fest – це зеніт нашого розквіту, можливостей, різноманітних інтерпретацій образу козака Мамая. Тому що це – бренд української нації», – наголосила директор музею історії міста Наталія Буланова.
Після урочистого відкриття на сцені розпочалася велика концертна програма. Відкривав музичну частину гурт «Ексампейя» з Кропивницького. Вони вразили гостей незвичайною технікою аутентичного співу.

Радували і виконавці із Кам’янського – рок-гурт «Silver town», неодноразовий учасник найрізноманітніших фестивалей, відомий своїми відмінними музичними композиціями та україномовними піснями.

Ну і наостанок першого дня «запалювали» на майдані харків’яни – хлопці з колективу «Жадан і собаки». Особливою родзинкою цього колективу виступають іронічні тексти пісень від популярного письменника Сергія Жадана.

Другий день фестивалю залучив учасників до насиченої та різноманітної програми. Розпочали з театралізованої екскурсії «Як народжувалося Кам’янське» за участю акторів міського Академічного музично-драматичного театру імені Лесі Українки, далі були майстер-класи, зокрема, з плетіння маскувальних сіток для бійців на Сході України, відкриття художніх виставок Костянтина Роготченка «Територія кольору» та «Мамай. Степ. Захист», майстер-клас з друкованої графіки від Сергія Алієва-Ковика, демонстрація телефільму «Луганський форпост».

Протягом другого дня проходили творчі зустрічі з відомою письменницею Галиною Пагутяк, лауреатом Національної премії імені Тараса Шевченка, з українською поетесою, прозаїком, есеїстом, перекладачем Маріанною Кіяновською та з волонтеркою з Донеччини, автором книги «Небайдужа українка» Галиною Руденко.

Наостанок усіх чекав концерт від народного артиста України і неодноразового гостя фестивалю Тараса Компаніченка.

Третій, заключний день фестивалю, гості провели у Петриківці на екскурсії, де відвідали Центр народного мистецтва, побували на майстер-класі Заслуженого майстра народної творчості України Наталії Рибак, прослухали лекцію Народного художника України Андрія Пікуша.

Завершився фестиваль у Кам’янському на примузейній території.

У матеріалі використані фото фестивалю зі сторінок учасників у соцмережі.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  З 1 липня у Дніпрі суттєво зростуть ціни на заправках (12)

•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (9)

•  Таємниці Дніпра: «Будинок спеціалістів» або «Сачок» (8)

•  У Дніпрі за тиждень накладено понад 2300 штрафів за порушення правил паркування (7)

•  На цьому тижні було видано 10-тисячний іпотечний кредит єОселя: чи актуально це для Дніпра (6)

•  Головний тренер «Дніпра-1» Юрій Максимов: 70% хлопців домовились з іншими командами (6)

•  Смертельна ДТП у Дніпрі: на Набережній Перемоги Geely врізалася в бетонний стовп (з'явилося відео моменту) (6)

•  Українці стали вдвічі більше купувати вживані авто з США: топ моделей (5)

•  У Дніпрі переїжджає великий ринок – у чому причина? (5)

•  Дніпровські архітектори допомагають врятувати 500-річний будинок (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті