Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 13 травня 2024
11:36

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Понад 85 млн грн отримає Дніпропетровщина на підвищення якості освіти

Понад 85 млн грн отримає Дніпропетровщина на підвищення якості освіти

Гроші витратять на придбання шкільних автобусів, спецавтомобілі працівникам інклюзивної-ресурсних центрів, придбання комп'ютерів і на підключення шкіл до Інтернету.

На засіданні 3 квітня Уряд ухвалив постанову «Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію заходів, спрямованих на підвищення якості освіти» і виділив місцевим бюджетам 1,5 млрд грн. Кошти будуть спрямовані обласним бюджетам та розподілені рішенням облдержадміністрацій між районними бюджетами, бюджетами міст обласного значення та ОТГ. Дніпропетровська область отримала 85 177.1 тис грн.

Дніпропетровщині на придбання шкільних автобусів, в тому числі обладнаних місцями для дітей з особливими потребами виділили - 20593,0 тис грн, на спецавтомобілі для надання додаткових психологічно-педагогічних і корекційно-розвиткових послуг працівниками інклюзивно-ресурсних центрів – 9387,0 тис грн, на придбання персональних комп’ютерів - 25524,5 тис грн і на підключення закладів загальної середньої освіти до Інтернету регіон - 29672,6 тис грн.

«Ми передбачаємо можливість співфінансування з коштами бюджетів органів місцевого самоврядування. Зауважуємо, що ми створюємо умови для підключення закладів освіти до мережі Інтернет, при цьому абонплату мають сплачувати органи місцевого самоврядування зі своїх бюджетів», - зауважила виступаючи на засіданні Уряду міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.
Позицію Асоціації міст України представляв Виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан і він звернув увагу на те, що принцип співфінансування із місцевими бюджетами у самій постанові не передбачено, а тому АМУ очікує офіційного оприлюднення нормативно-правового документа. А також наголосив на тому, що ця субвенція є новим видом трансферту з державного бюджету місцевим бюджетам і до 2019 року таких видатків у державному бюджеті місцевим бюджетам не передбачалось.
«Уперше міста матимуть можливість отримати кошти на закупівлю шкільних автобусів, оскільки до цього часу подібна програма реалізувалась за принципом співфінансування з місцевими бюджетами лише у сільській місцевості. У той же час динаміка збільшення мережі інклюзивних класів свідчить про необхідність закупівлі у містах шкільних автобусів, обладнаних місцем для перевезення дітей із особливими потребами до закладів освіти. Відсутність коштів у місцевих бюджетах не дозволяла здійснити ці вкрай потрібні закупівлі. Постановою передбачено також спрямування коштів у райони та ОТГ на закупівлю автобусів», ‒ зауважив Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан.
Gorod.dp.ua на Facebook.


НЕТ Образования  (04.04.19 14:16): Перечисленные пункты никаким образом не относятся к повышению качества образования! На качество влияет обновленная современная лабораторная база, установки, что дети смогли после теоретического изучения, попробовать повторить опыт вживую: провести эксперимент по физике, вырастить растение или птенца из яйца (например, по биологии), то же - с химией. Автобусы - это класс, нужно - но это НЕ качество образования. Интернет - да, но! Почитали, поупражнялись мозгами (и то, если кто умеет работать с интерактивным интернетом), а дальше-то что? Да и молодые учителя - это бюджетники с университетов с низкими баллами. А опытные учителя уже не станут продвигать современные технологии. За редким исключением. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
років з дня першої місцевої телевізійної передачі в Дніпрі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті