Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 15 травня 2024
13:16

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Мешканці Дніпропетровщини можуть скористатися послугами муніципальної няні

Мешканці Дніпропетровщини можуть скористатися послугами муніципальної няні

В Україні запрацювала нова урядова програма «Муніципальна няня». Вона - для батьків, які мають дітей до трьох років. Додатково до основних виплат на дитину вони отримуватимуть компенсацію від держави на послуги няні. Розмір відшкодування – 1626 грн щомісячно.

Про це повідомили у департаменті соціального захисту населення Дніпропетровської облдержадміністрації.

«Скористатися послугою муніципальної няні можуть батьки малюків до трьох років, незалежно від того, вийшла мама на роботу чи залишається у декретній відпустці. Родина має самостійно обрати доглядальницю та укласти з нею офіційний договір про працевлаштування. У ньому - прописати усі строки та умови роботи, розмір заробітної плати та відповідальність сторін», - розповіли у департаменті соціального захисту населення Дніпропетровської облдержадміністрації.

Щоб отримати від держави відшкодування на послуги няні, потрібно звернутися до управління соціального захисту населення за місцем проживання. Батьки мають подати пакет документів: заяву, копію договору з нянею, свідоцтво про народження дитини, копію паспорту одного з батьків, ідентифікаційний код, документи про оплату послуг няні. Строк подачі документів – місяць із моменту укладення угоди з нянею.

Крім того, щомісяця батьки повинні надавати в управління документи, які підтверджуватимуть оплату праці няні.

Стати муніципальною нянею може будь-яка фізична особа-підприємець або юридична особа, яка надає послугу по догляду за дитиною.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті