Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 21 травня 2024
00:40

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі відкрили сучасний навчально-практичний центр

|«« «« »» »»|

У Дніпровському вищому професійному училищі №17 відкрили сучасний науково-практичний центр. Він – для підготовки та підвищення кваліфікації токарів, шліфувальників, верстальників, свердлувальників та фрезерувальників. Вони навчатимуться на сучасному обладнанні. У 2018 році в області з’являться ще два таких центри. Їх створюють державним коштом.

«Для розвитку професійно-технічної освіти в Україні відкриваються навчально-практичні центри. Це урядова програма, що фінансується з держбюджету. Три такі центри цьогоріч з’являться на Дніпропетровщині. Один з них – у Дніпровському вищому професійному училищі №17 – вже розпочав роботу», – розповів заступник директора департаменту освіти і науки Дніпропетровської ОДА Антон Демура.
У центрі можна здобути спеціальність токаря, шліфувальника, верстальника, свердлувальника та фрезерувальника.
«Наші студенти будуть більш конкурентоспроможними. До того ж, у центрі можна підвищувати кваліфікацію. Це вклад у розвиток машинобудівної галузі», – сказав заступник директора Дніпровського вищого професійного училища №17 Мирослав Купрієнко.
У центрі – кабінет теорії та верстатна майстерня. Там – 14 сучасних верстатів.
«Обладнання дозволить більш точно виконувати роботу. На верстатах є комп’ютерні панелі, завдяки яким можна контролювати роботу пристрою та робити підрахунки. За допомогою пульту управління верстати легко переміщаються. Раніше такого не було», – зазначив майстер виробничого навчання Дніпровського вищого професійного училища №17 Олег Царьов.
Тривалість навчання – від 1 до 3 років, підвищити кваліфікацію можна за 2-3 місяці.
«Спеціальність верстатника широкого профілю дуже актуальна. Вона затребувана на ринку. Нове обладнання допоможе мені поглибити свої знання», – сказав студент-другокурсник Олексій Сінічкін.
Навчально-практичні центри створюють за рахунок державної субвенції. Ще два такі відкриють у Кривому Розі та Кам’янському.
Gorod.dp.ua на Facebook.


прохожий  (13.12.18 11:36): станки как в германии 30-х - это сверхсовременные? Покрасили старье и выдали за новое. Відповісти | З цитатою
Шпульман  (12.12.18 21:20): А верстальщик это кто? Відповісти | З цитатою
Псих  (12.12.18 18:39): ... это реально правильно. Молодцы, так держать Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Дніпра на 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті