Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
20:14

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі апеляційний суд залишив у силі рішення мерії про визнання права комунальної власності на недобудову в центрі міста

У Дніпрі апеляційний суд залишив у силі рішення мерії про визнання права комунальної власності на недобудову в центрі міста

Недобудова на вул. Князя Володимира Великого, 13Б (колишня Плеханова) залишиться комунальною власністю територіальної громади міста. Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд скасував постанову суду першої інстанції, частково задовольнивши скаргу міськради у справі споруди, яку в народі охрестили «Каракатицею на Плеханова».

Так, у грудні минулого року Шевченківський (Бабушкінський) районний суд Дніпра, порушивши норми законодавства, скасував низку рішень мерії та розпорядження Дніпровського міського голови, що стосувалися будівництва на вул. Князя Володимира Великого, 13Б.

У скасованих судом актах ішлося про присвоєння цьому об’єкту адреси та визначення нерухомості комунальною власністю територіальної громади Дніпра.

Мерія подала апеляцію, а 25 червня цього року судова тяганина завершилася на користь муніципалітету.

Будівництво здійснювали невстановлені особи без проекту, дозвільних документів та права користування комунальною землею.

Незважаючи на це, з адміністративним позовом про скасування рішень міськради звернувся пенсіонер Олександр Прокоф’єв – свекор одного із братів Каснерів. Під час судового розгляду справи Каснери без жодної доказової бази намагалися скасувати рішення ради, але цього разу Феміда все-таки спрацювала.

Як відомо, під час буремних подій 2013-2014 років брати Каснери захопили низку земельних ділянок, майна та комунікацій, що були у муніципальній власності. Лише протягом року у Дніпрі без жодних дозвільних документів було зведено декілька новобудов.

Так звані будівельні роботи супроводжувалися підпалами власності громадян і залякуваннями, а також підкупом правоохоронців і суддів.

У судовій справі стосовно недобудови на вулиці Князя Володимира Великого міська рада як єдиний розпорядник землі комунальної форми власності на території міста захистила права громади, адже будівництво здійснювалося не тільки з порушенням норм чинного законодавства, але й становило пряму загрозу життю і здоров’ю містян.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Горожанка  (03.07.18 11:41): Ну да, только сносить никто не будет. Торговый центр "Кодак" на Победе тоже неправильно построили (закрыли людям окна), но никто не шевелится. Відповісти | З цитатою
Днепр_2  (28.06.18 11:41): "Строительство осуществляли неустановленные лица без проекта, разрешительных документов и права пользования коммунальной землей"

И судьи все это пытались протащить?
Я плакаль...
Відповісти | З цитатою
Мы  (27.06.18 10:02): Боря усе достроит!))) от уроды Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
вася  (27.06.18 08:18): или достроить и продать! Відповісти | З цитатою
zzz  (26.06.18 21:02): Осталось взорвать недострой. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті