Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
22:13

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Медики Дніпропетровщини закликають вакцинуватися від дифтерії

Медики Дніпропетровщини закликають вакцинуватися від дифтерії

Міністерство охорони здоровя б'є на сполох – небажання українців робити щеплення призводить до поширення інфекційних хвороб. Серед них – і дифтерія.

В департаменті охорони здоров'я ДніпроОДА наголошують – уберегтися від небезпечного недугу допоможе лише вакцинація. Як і де її можна робити – далі.

«Дифтерія – це інфекція, що передається повітряно-крапельним шляхом. Коли дифтерійна бактерія потрапляє у дихальну систему, вона виробляє токсин, що руйнує тканини дихальної системи. Захворювання проявляється у вигляді ангіни», – розповідають лікарі.

Хвора людина відчуває слабкість, біль у горлі, лихоманку, з'являється набряк залоз у шиї. Токсин також може потрапити у кров і вразити серце, нирки і нервову систему, додають медики.

«Єдиний спосіб захиститися від дифтерії і попередити розвиток небезпечних ускладнень – вакцинація для дітей і ревакцинація для дорослих, тобто повторне щеплення кожні десять років, – зазнали в департаменті охорони здоров'я. – Такі процедури – безкоштовні».

Щоб зробити щеплення, треба звернутися до своєї амбулаторії та проконсультуватися із лікарем. Вакцини – в наявності і їх вистачить на всіх, підкреслюють в департаменті.

Gorod.dp.ua на Facebook.


4ertopolox  (24.01.18 11:20): Вчера узнавала в поликлинике на Тополе - вакцин для взрослых нет (даже платно). Посоветовали узнавать в аптеках и медцентрах.
Кроме того, врач сказала, что если хоть одну вакцинацию (в 26, 36 или 46 лет) пропустили, то нужно заново делать 3 прививки.
Відповісти | З цитатою
Зю  (23.01.18 13:24): А ви уверены, что это прививка правильная? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
ПРыгающий О лень  (23.01.18 12:34): Эт шо получаеца.. - шо после прививки можно смело кушать с мусорного бака новогодние подарки зажравшыхся граждан? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
анел  (23.01.18 12:32): Привтвают только детей и взрослых, взрослых за денежку, до 30 лет. Остальные молитесь если не привиты. Ответили мне в поликлинике. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті