Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 15 травня 2024
10:52

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Символ Японії у Дніпрі: Мер Борис Філатов і посол Японії Шіґекі Сумі презентували першу алею сакур

|«« «« »» »»|

У Дніпрі з'явилася алея сакур. Півсотні дерев, які є символом Японії, висадили біля монументу Вічної Слави. Цей захід – частина спеціального проекту, який ініціювала японська сторона до 25-ої річниці встановлення дипломатичних відносин між Україною та Японією.

До закладення алеї сакур у Дніпрі особисто долучилися мер міста Борис Філатов і посол Японії Шіґекі Сумі.

«Японія – наш добрий друг. Її уряд допомагає нашій країні не лише політично – у відстоюванні нашої незалежності та територіального суверенітету, а також надається матеріальна допомога. Ми з паном послом товаришуємо вже давно. Колись у парламенті я очолював міжпарламентську групу зі зв'язків із Японією. Де, як не в Дніпрі, проводити основні заходи з нагоди Року Японії в Україні», – наголосив Борис Філатов.

Місце для алеї сакур у місті обрали невипадково. Її розташували у центральній частині Дніпра, де полюбляють гуляти містяни. Досвід догляду за сакурами у міста вже є. Сім дерев ростуть на території Соборної площі і ще декілька – на території одного з міських вищих навчальних закладів. Помилуватися цвітінням сакур можна буде вже наступного року.

«Я вдячний, що мене запросили на цю церемонію у Дніпрі, адже вона символізує справжню дружбу між Японією та Україною. Пан Філатов не лише мій особистий друг. Він – друг Японії. Наша спільна висадка сакур є символом великої, довгої та справжньої дружби між нашими країнами», – зауважив Шіґекі Сумі.

Зазначимо, що з 25 жовтня по 12 листопада за підтримки мера Бориса Філатова, Посольства Японії в Україні та Українсько-Японського Центру НТУУ «КПІ» у місті триває «Японська осінь у Дніпрі».

3 листопада у Дніпропетровській академії музики ім. М. Глінки (вул. Ливарна, 10) відбудеться другий концерт видатного японського піаніста-віртуоза Темпея Накамура. 5 листопада у Дніпропетровському академічному театрі опери та балету (пр-т Д. Яворницького, 72 А) відбудеться концерт всесвітньо відомої японської оперної групи Нобарадза на чолі зі співачкою Кадзуко Камія. Концерт складається з 2-х відділень: у першому представлять міні-оперу під назвою «Крилата ТенНін», у другому – японські традиційні композиції.

12 листопада у Дніпропетровському академічному обласному українському молодіжному театрі (вул. Володимира Мономаха, 23) дніпряни зможуть побачити виступ традиційного японського лялькового театру «Нінґьо Дзьорурі» також відомого під назвою «Бунраку». Він належить до нематеріальної культурної спадщини Японії та ЮНЕСКО.

Як відомо, указом Президента України 2017-й рік оголошено «Роком Японії в Україні».

Gorod.dp.ua на Facebook.


Допа+Гепа  (26.10.17 15:48): сделай лицо попроще... а то денег никто не даст) Відповісти | З цитатою
Сар  (26.10.17 14:48): Ух ты, в мае если зацветут, то красота там будет! Відповісти | З цитатою
замерзший днепр  (26.10.17 14:09): Беру на себя вырубку пяти сакур для отопления!!!Нечем боре больше заняться,как с япошками аллеи открывать!!!иди отоплением занимайся!!!ФЕЙСБУКОВЕЦ!!! Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті