Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
22:25

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі відкрили центр ювенальної пробації для дітей, які перебувають у конфлікті із законом

|«« «« »» »»|

10 серпня у Дніпрі урочисто відкрили центр ювенальної пробації – заклад для дітей, які мають конфлікт із законом.

Червону стрічку в новому центрі перерізали заступник міністра юстиції України Денис Чернишов, в. о. міського голови Дніпра Світлана Єпіфанцева, директор компанії Агрітім Канада в Україні Танія Сенфорд.

Це вже восьмий такий заклад в Україні, загалом до кінця року їх буде 12. Заступник міністра юстиції Денис Чернишов відзначив, що дніпровський заклад наразі є одним із найкращих в країні.

«Такі центри ювенальної пробації мають на меті дати другий шанс неповнолітнім, котрі оступилися й вчинили злочин, допомогти їм не потрапити в місця позбавлення волі для відбуття покарання. Програми, які проходитиме ця категорія дітей, налаштовуватимуть їх не тільки не скоювати злочинів у подальшому, а й стати повноцінними членами суспільства, успішним людьми», – сказав Денис Чернишов.

Посадовець також подякував керівництву міста за підтримку у створенні центру.

В. о. міського голови Світлана Єпіфанцева наголосила на важливості роботи цього закладу в такому великому місті, як Дніпро.

«На жаль, проблема скоєння злочинів неповнолітніми є актуальною для всієї країни й, зокрема, для Дніпра. За перше півріччя нинішнього року в міста неповнолітні вчинили 24 злочини. Важливість такого центру в тому, щоб дати дітям шанс повірити в себе не караючи їх, а протягнувши руку допомоги, допомігши адаптуватися, повернутися до нормального повноцінного життя. Дякуємо всім, хто створює такі заклади. Міська влада всіляко підтримуватиме проекти центру ювенальної пробації», – зазначила Світлана Єпіфанцева.

Наразі дніпровський центр відвідують 13 неповнолітніх, які вчинили злочин і отримали умовний термін. Один із них – 17-річний Ян. Він шкодує про скоєне й докладає максимум зусиль, щоб таке більше не повторилося.

«За злочин мені дали рік умовно. Це було минулого року. Зараз навчаюся в технікумі на дизайнера. Мрію закінчити навчання й будувати кар'єру за спеціальністю. Дуже добре, що у Дніпрі з'явився такий центр. Для таких, як я, інспектори, психологи проводять тут тематичні заняття, і це допомагає нам усвідомлювати багато життєвих речей», – розповів юнак.

Довідка:
Центр ювенальної пробації – аналогічний до канадської моделі центрів відвідування для неповнолітніх, які отримали покарання за правопорушення, проте не були позбавлені волі. Такі центри відкриваються в нашій країні за підтримки проекту технічної допомоги «Реформування системи кримінальної юстиції щодо неповнолітніх в Україні», який реалізується компанією Агрітім Канада Консалтинг Лтд. за фінансового сприяння Міністерства міжнародних справ Канади.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті