Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
19:39

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Вчених Дніпропетровщини привітали із Днем науки

|«« «« »» »»|

Фахівців вишів та науково-дослідних інститутів Дніпропетровщини привітали із професійним святом. Урочистості з нагоди Дня науки відбулися у Палаці студентів ДНУ ім. Олеся Гончара.

«Нам є чим пишатися. Науковці-сучасники гідно продовжують традиції попередників, – зазначила начальник управління департаменту освіти і науки ДніпроОДА Любов Кравченко. – Цьогоріч ми змінили формат і почали відзначати свято ще три місяці тому, започаткувавши фестиваль науки. Пройшло чимало заходів – регіональних, всеукраїнських та міжнародних конференцій, симпозіумів, практичних семінарів, «круглих столів». Сьогодні ми підсумовуємо науковий марафон».

У Палаці студентів вітали тих, хто розвиває вітчизняну та світову науку від аспіранта до іменитого вченого.

Ці люди присвятили себе науковим відкриттям та дослідженням.

Доцент кафедри всесвітньої історії ДНУ Валерія Лавренко займається наукою понад десяти років. Зізнається: отримує від цього неабияке задоволення.

«Перша моя наукова стаття вийшла у 2006 році. Вона була про методику викладання педагога Антона Макаренка. Сьогодні вивчаю історію першої світової війни, популяризую науку. У моєму доробку понад 60 наукових робіт. Віддаю перевагу публікаціям у фахових виданнях, бо вони більш високо оцінюються в науковому рейтингу. Та головне не кількість, а якість. Наразі готую монографію, яка побачить світ наступного року», – розказала Валерія Лавренко.

Готовий до діалогу, до інтеграції в науковий європейський простір, відкритий до світу, багато працює і не спить ночами – такий портрет науковця-сучасника.

Серед відомих науковців області – і радник голови ДніпроОДА, завідувач кафедри гуманітарних дисциплін Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Ірина Грицай. Першій науковій роботі вона присвятила три роки.

«Це була дисертація про адміністративно-правове регулювання діяльності неурядових правозахисних організацій. Захистила її у 2012-му. Потім були монографії, декілька посібників з міграційного права, статті з інформаційного права. Усього – майже 80 наукових робіт. Наразі працюю над докторською дисертацією про гендер», – каже Ірина Грицай.

За успішну роботу та наукові досягнення – Почесні грамоти та квіти.

Майже 2 тисячі вчених об’єднує Рада молодих вчених Дніпропетровщини.

«Молоді вчені області беруть участь в обласних, національних і міжнародних конкурсах. Це дає поштовх для подальшої наукової роботи, відкриває нові професійні горизонти, – підкреслив голова Ради Олександр Іжболдін. – В області працює «Школа молодих вчених», яка допомагає підготувати наукову еліту регіону».

На Дніпропетровщині близько 10 тисяч науковців. Серед них майже тисяча – доктори наук, близько 5 тисяч – кандидати наук.

Gorod.dp.ua на Facebook.


kosha  (25.05.17 09:22): Какой науки? Она ещё осталась? Значит, доживает последние денёчки. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років палацу культури «Шинник»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті