Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
05:22

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Ліквідатори аварії на ЧАЕС запалили свічки до річниці трагедії

|«« «« »» »»|

До 31-ї річниці трагедії на Чорнобильській АЕС ліквідатори наслідків аварії та рідні загиблих зібралися у сквері біля облдержадміністрації.

Щорічно люди проходять до пам'ятника ліквідаторам аварії на ЧАЕС у сквері біля ДніпроОДА, аби вшанувати загиблих. Це їхні друзі, колеги та рідні. Щоразу все менше і менше героїв-ліквідаторів приходить на захід через проблеми зі здоров'ям.

Олег Геращенко - ліквідатор. Місяць він пожежником пробув в самому епіцентрі катастрофи. Зараз очолює обласну спілку «Союз Чорнобиль України».

«Через роки радіація дає про себе знати. Ті, хто поїхав ліквідовувати наслідки аварії, - справжні герої. Ризикуючи власним життям і жертвуючи здоров'ям, вони врятували тисячі людей від масштабної катастрофи», - сказав голова Дніпропетровської обласної організації ВГО «Союз Чорнобиль України» Олег Геращенко.

Традиційно захід розпочався хвилиною мовчання. Учасники згадали загиблих ліквідаторів та запалили свічки.

Всього на Дніпропетровщині проживає близько 22 тисяч постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС. З них більше 17 тисяч – ліквідатори.

Чорнобильська аварія сталася в ніч на 26 квітня 1986 року. Внаслідок вибуху був повністю зруйнований 4 реактор ЧАЕС. Катастрофа вважається найбільшою за всю історію атомної енергетики.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті