Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 15 травня 2024
22:43

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Час весняної алергії: як розпізнати та лікувати недуг

Час весняної алергії: як розпізнати та лікувати недуг

Нежить, чхання та сльозотеча? Це можуть бути перші ознаки алергії. Як не сплутати підступний недуг зі звичайною простудою – розповіли в Дніпропетровському обласному центрі здоров'я.

Весняна алергія – одна з найпоширеніших. Її провокують пилок з рослин – кульбаб, беріз, верб, вільх. Відчули нежить, різь в очах, сльозотечу, чхання та кашель – негайно до лікаря.

«Симптоми алергії можуть бути схожими на застуду, але є відмінності, – зазначають в обласному центрі здоровя. – При алергії – свербіж у носі та горлі, важке дихання. Температура, ломота в тілі та головний біль відсутні».

Займатися самолікування у жодному разі не можна. Визначити недуг та його причини здатен лише медик. Він підбере правильне лікування, наголошують в обласному центрі здоров'я.

«Можна звертатися до свого сімейного лікаря, або в алергологічні кабінети. Вони є в обласній лікарні ім. Мечникова, алергологічному центрі міської лікарні №7 Дніпра, Нікопольській районній лікарні та 11-й лікарні Кривого Рогу», – кажуть в обласному центрі здоровя.

Малечу приймають сімейні лікарі або педіатри в амбулаторіях, а ще фахівці в міських дитячих лікарнях №5 та №2, пульмонологічному відділенні обласної дитячої лікарні, міській лікарні №8 Кривого Рогу та 4-й міській лікарні Павлограда.

У якості профілактики алергії медики радять:

- щодня проводити вдома вологе прибирання,

- не відчиняти вікна у першій половині дні,

- прийшовши з вулиці, одразу перевдягатися та приймати душ,

- зачекати з виїздами на природу,

- правильно харчуватися, відмовитися від меду – він здатен посилювати алергію,

- відмовитися від шкідливих звичок.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті