Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 27 травня 2024
04:38

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Нові громади та ремонт доріг: підсумки тижня від ДніпроОДА

Нові громади та ремонт доріг: підсумки тижня від ДніпроОДА

Нові громади, ОСББ та буккросинги, ремонт доріг, другий Всеукраїнський фестиваль «Пісні, народженні в АТО» та нова рубрика на сайті ДніпроОДА, що допоможе вдосконалити англійську.

Про головні події останнього тижня розповів заступник голови Дніпропетровської ОДА Володимир Юрченко під час щотижневого публічного звіту.

На Дніпропетровщині створено ще одну об’єднану територіальну громаду – Межівську. Вона стала 35-ю. Тепер матиме прямі зв’язки з держбюджетом та самостійність у розпорядженні коштами. Загалом, в області планується створити майже 90 громад.

На Дніпропетровщині стартували перевірки доріг, відремонтованих у 2016-му. Їх 156. Неякісний ремонт підрядники перероблятимуть власним коштом, наголосив Володимир Юрченко.

«Нині спеціальна комісія побувала у Кам’янському та Кривому Розі. В останньому на одній з доріг зафіксували недолік. Підрядник його визнав та вже усунув», – сказав він.

Цьогоріч на Дніпропетровщині планують відремонтувати близько 200 доріг.

«Минулого тижня оголошені перші тендери на ремонт доріг. Торги проходять на 31 дорогу», – зазначив Володимир Юрченко.

З початку року на Дніпропетровщині створено 25 об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Загалом їх в області вже 2 тисячі 635.

Під час останньої робочої поїздки на Дніпропетровщину, Президент України Петро Порошенко запросив команду Валентина Резніченка створити в Києві Музей АТО.

«За його словами, такого Музею АТО, як у нас в області, немає ні в Києві, ні в Україні. У столиці має бути місце пам’яті, яке розповідатиме всю правду про події на сході України. Сюди запрошуватимуть очільників інших країн та представників іноземних делегацій», – розповів Володимир Юрченко.

ДніпроОДА організовує другий Всеукраїнський фестиваль «Пісні, народжені в АТО». Він пройде у травні. Нині вже є десять заявок на участь. Відбір триває.

На Дніпропетровщині побільшало буккросингів. Ще одна бібліотека з’явилась у 46-й школі обласного центру. Наповнити полиці новенькими книжками допомогла ДніпроОДА. Подарувала дві сотні томів.

Цьогорічна зима видалася сприятливою для озимих культур. Аграрії отримали високий показник сходів – понад 97%. Тепер рослини будуть підживлювати.

«Також аграрії регіону завершують підготовку до весняно-польових робіт. В кінці березня – на початку квітня техніка вийде на поля. Аграрії планують засіяти більше 1,8 мільйона гектара полів», – сказав Володимир Юрченко.

На сайті ДніпроОДА нова рубрика. Вона допоможе вдосконалити англійську, поповнити словниковий запас. Нові уроки – щовівторка та щочетверга. Перші два – вже у доступі.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (16)

•  В Україні з липня планують збільшити вартість бензину та дизелю (9)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (7)

•  У Дніпрі за тиждень накладено понад 2300 штрафів за порушення правил паркування (7)

•  Головний тренер «Дніпра-1» Юрій Максимов: 70% хлопців домовились з іншими командами (6)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)

•  Стихійна торгівля у невстановлених місцях заборонена. У Дніпрі проводять рейди (4)

•  На Дніпропетровщині в наслідок аварії за участю «ЗАЗ» та «Daewoo» є загиблий та постраждалі (4)

•  У ставку в центральному парку Дніпра масово гине риба (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті