Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 15 травня 2024
11:22

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Гліб Пригунов: Вивчення навіть власного досвіду – поштовх до нових інвестицій

Гліб Пригунов: Вивчення навіть власного досвіду – поштовх до нових інвестицій

“Українська Бельгія: іноземні інвестиції в Україні. Кінець ХІХ – початок ХХ ст.” Саме із такою назвою сьогодні в історичному музеї відкрили виставку Голова обласної ради Гліб Пригунов та Посол Королівства Бельгія в Україні Люк Якобс.

Гірничо-металургійна промисловість Півдня України зобов'язана своїм виникненням перш за все іноземним компаніям. Особливо значним був вплив бельгійського підприємницького капіталу, через що сучасники називали Катеринославську губернію "Українською Бельгією" і "Десятою Бельгійською Провінцією". Бельгія була першим і основним іноземним інвестором імперії, а її інтерес був зосереджений у Придніпровсько-Донецькому регіоні в Україні.

На виставці представлено майже 250 історичних документів тих часів і подій, які відтворюють важливий період бурхливого розвитку українського регіону.

Музейні предмети розповідають про історію діяльності бельгійських підприємців і капіталів у гірничій, металургійній, машинобудівній та хімічній промисловості і у сфері міського транспорту і електрики регіону.

Крім того представлені фотокартки і портрети бельгійських і українських підприємств, керівників і засновників заводів, рудників, шахт. На фотокартках відтворені гігантські металургійні заводи з доменними печами, образи яких вражали уяву сучасників. Рудники, шахти, продукція заводів, і звісно, зображення робітників - металургів, шахтарів. Промисловий бум створив робочі місця для десятків тисяч мешканців краю.

«Відносини України і Бельгії мають довгу та багату історію, тож сьогодні ми можемо брати ці історичні приклади за основу сучасного співробітництва. А вивчення досвіду наших із Бельгією економічних співвідношень може стати поштовхом для нових інвестицій», - підкреслив Гліб Пригунов.



Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті