Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 26 травня 2024
03:17

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У лютому 2017 року дніпряни зможуть подавати свої проекти та отримувати фінансування для їхньої реалізації

У лютому 2017 року дніпряни зможуть подавати свої проекти та отримувати фінансування для їхньої реалізації

У Дніпрі активно запроваджують бюджет участі – ініціативу, яка дозволяє містянам самим обирати проекти, які необхідно реалізувати в місті.

Про особливості партиципаторного бюджету під час спільної прес-конференції 28 грудня розповіли в. о. заступника міського голови Яніка Мерило та голова комісії з питань бюджету, фінансів та місцевого самоврядування Артем Хмельников.

Тематика проектів дуже широка – від розвитку інфраструктури до ІТ-інновацій. Головне, щоб їхнє втілення перебувало в компетенції міської влади.

«Це інструмент прямої демократії, за допомогою якого містяни зможуть визначитися з переліком проектів, які варто реалізовувати в Дніпрі. Для нас, як для влади, це є певний зріз громадської думки, адже відштовхуючись від запропонованих проектів ми будемо розуміти, в якому напрямку має розвиватися Дніпро», – сказав Артем Хмельников.

Запровадження бюджету участі він назвав кроком влади назустріч дніпрянам.

У бюджеті участі передбачені міні-проекти від 50 до 200 тис. грн та більш масштабні – від 200 до 600 тис. грн. Подавати проекти інноваційних ідей, які допоможуть зробити місто кращим, дніпряни зможуть з 1 по 28 лютого 2017 року.

До цього документ повинен зібрати 50 підписів. Далі його слід зареєструвати через офіційний портал Дніпровського муніципалітету, на якому з'явиться спеціальний розділ «Громадський портал». Також це можна буде зробити через ЦНАП.

До 21 квітня виконавчі органи міської ради та спеціальна експертна рада вивчатимуть подані проекти. Коли ж експертні висновки будуть готові, обрані проекти опублікують на сайті міськради.

На реалізацію ініціатив дніпрян у мерії виділять не менше 10 млн грн. За інформацією Артема Хмельникова, завдяки підтримці міського голови вдалося досягти згоди, що для дофінансування проектів бюджету участі будуть використані ще 6 млн грн від розподілу залишків бюджету-2016.

Бюджет участі Дніпра підтримали в Агентстві США з міжнародного розвитку. Тож з 24 квітня по 24 травня містяни голосуватимуть за проекти бюджету участі за допомогою платформи USAID.

«Я дуже рада, що у нас з'явилася можливість запустити бюджет участі через найбільш круту платформу партиципаторного бюджету. Тепер файли проектів можна буде завантажити через банк ID на електронну платформу і через неї ж проголосувати. Дуже зручно», – сказала Яніка Мерило.

У реалізації партиципаторного бюджету Дніпро спиратиметься на досвід Львова, де новація працює вже протягом кількох місяців. Львів'яни подали на розгляд місцевих чиновників 259 проектів, за які голосували загалом 28 тис. городян. У мерії Дніпра переконані: наше місто покаже не гірший результат і закликають містян взяти активну участь у розробці проектів.

Нагадаємо, що програму «Партиципаторне бюджетування» на 2016-2020 роки депутати міської ради Дніпра ухвалили під час 13-ї чергової сесії 7 вересня.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Лобов Артем  (01.01.17 09:59): Ув.Яника Мерило ивентаризаторами города Днепр разработан альтернативный проэкт создания электронного архива и учёта инвентарных дел на объекты недвижимости.Он опубликован на сайте местных петиций.Мы Надеемся Вы с ним ознакомитесь и используете в работах по созданию электронного документа оборота!!! Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (16)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (7)

•  В Україні з липня планують збільшити вартість бензину та дизелю (7)

•  У Дніпрі за тиждень накладено понад 2300 штрафів за порушення правил паркування (7)

•  Головний тренер «Дніпра-1» Юрій Максимов: 70% хлопців домовились з іншими командами (6)

•  Таємниці Дніпра: «Будинок спеціалістів» або «Сачок» (5)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)

•  Стихійна торгівля у невстановлених місцях заборонена. У Дніпрі проводять рейди (4)

•  У ставку в центральному парку Дніпра масово гине риба (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті