Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
23:12

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На засіданні клубу «DNIPRO LIVE» обговорювали децентралізацію та новий культурний центр

На засіданні клубу «DNIPRO LIVE» обговорювали децентралізацію та новий культурний центр

Створення нової об'єднаної територіальної громади, новий культурний центр для українців та Голодомор 1932-1933 років. Такі питання громадськість Дніпропетровщини обговорювала під час засідання дискусійного клубу «DNIPRO LIVE», організованого облдержадміністрацією.

«Вже традиційно за круглим столом в ОДА збираємо активістів Дніпропетровщини. Учасники мають змогу обмінятися останніми новинами регіону та поставити свої питання. Такі зустрічі проводитимемо і надалі», – сказав перший заступник голови Дніпропетровської ОДА Олег Кужман.

З-пів сотні небайдужих людей обговорювали хвилюючі питання. Почали з децентралізації. Голова Підгородненської міської ради Галина Кузьменко поділилася планами зі створення об'єднаної територіальної громади.

«Є різні точки погляду. Одні підтримують утворення громади, інші зривають громадські слухання з цього питання. Такого не повинно бути. Ми будуємо міцну державу, а перешкоджання децентралізації – державна зрада», - сказала вона.

Під час засідання дискусійного клубу «DNIPRO LIVE» голова Асоціації фермерів і землевласників Новомосковського району Олександр Сулима підняв питання втручання у роботу фермерських господарств, а громадський діяч Людмила Кострюкова поділилася з учасниками своєю ініціативою.

«У Дніпрі є різні культурні центри. Наприклад, для євреїв чи вірмен. І це дуже добре. Проте немає такого осередку для українців. Пропоную його створити. Тут можна буде проводити презентації, творчі вечори, семінари, кіно вечори, майстер-класи», – зазначила вона.

Наостанок учасники зустрічі обговорили Голодомор 1932-1933 років.

Наступна зустріч дискусійного клубу – вже за місяць.





Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті