Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
13:40

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Медики розповіли, як попередити цукровий діабет

Медики розповіли, як попередити цукровий діабет

Спрага, постійне відчуття голоду, стомленість, втрата ваги та часте сечовипускання. Помітили такі ознаки? Негайно зверніться до лікарні. Це може бути цукровий діабет. Лише цьогоріч солодку хворобу виявили у близько 8 тисяч мешканців Дніпропетровщини. Як попередити такий недуг – розповіли в обласному центрі здоров'я.

«Діабет буває двох типів. При першому вражається підшлункова залоза, що виробляє інсулін. Такі пацієнти – інсулінозалежні. Вони підтримують здоров'я за допомогою постійних ін'єкцій, – розповіли у центрі здоров'я. – У людей з другим типом діабету підшлункова залоза працює нормально, але якість інсуліну бажає кращого. У таких випадках рекомендована дієта, цукрознижуючі таблетки та здоровий спосіб життя».

Щоб попередити діабет, медики радять дотримуватись нескладних порад:

Пийте достатньо води. Обов'язково випивайте по склянці вранці і перед кожним прийомом їжі. У середньому 1,5-2 літри на добу. Замінити її газованими напоями, кавою, чаєм чи соком не можна. Для клітин це їжа, а не вода.

- правильно харчуйтеся. Їжте невеликими порціями 5-6 разів на день. Збагатіть свій раціон капустою, буряком, морквою, редисом, болгарським перцем, бруквою, зеленою квасолею, цитрусовими. Не споживайте випічку та білий хліб, картоплю, алкоголь, солодощі, мед, фаст-фуд. Ці продукти навантажують підшлункову залозу та підвищують рівень глюкози крові.

- робіть зарядку. Вона допоможе не затримуватись глюкозі у крові. Не обов'язково робити її активною та виснажливою. Виконуйте прості вправи по 10 хвилин тричі на день. Тримати здоров'я у тонусі допоможуть також прогулянки у парку, активні ігри, піднімання сходами замість ліфту.

- намагайтесь уникати стресів. Вони призводять до підвищення тиску та рівня цукру у крові. Не паліть, щоб заспокоїтися. Сигарети лише створюють ілюзію умиротворення, натомість – збуджують нервові клітини та порушують гормональний фон.

- будьте на зв'язку з лікарем. Частіше здавайте аналізи, консультуйтеся з медиком, дотримуйтесь його рекомендацій. Не займайтеся самолікуванням навіть при звичайній простуді. Неправильно підібрані ліки можуть завдати сильний удар підшлунковій залозі.

14 листопада – Всесвітній день боротьби з цукровим діабетом. На Дніпропетровщині мешкає понад 100 тисяч людей з таким діагнозом. Близько 11 тисяч з них – інсулінозалежні.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті