Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 21 травня 2024
05:47

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У ДніпроОДА письменник і його персонажі разом презентували новий гостросюжетний роман про війну на Донбасі

|«« «« »» »»|

Скільки знадобиться часу, аби вижити, вийти з оточення та зробити крок у вічність? Відповідь дає сумський письменник, журналіст та редактор кількох часописів Євген Положій.

У ДніпроОДА він презентував свій новий гостросюжетний роман «5 секунд, 5 днів». Протягом двох годин автор спілкувався з читачами: розказував про війну, справедливість, дружбу, героїв-добровольців та як склалося життя персонажів поза книгою.

«У Дніпропетровській ОДА традиційними стали неформатні зустрічі з письменниками, журналістами та блогерами. У гостях уже побували Павло Паштет Белянський, Gorky Look і Serg Marco. Тисячний зал шанувальників зібрав російський поет Орлуша. Про життєві протиріччя філософствував Сергій Іванов. Про Іловайську трагедію розказували Роман Зіненко та Євген Положій. Євген завітав до ОДА вдруге – цього разу з новим історичним романом. Він про життя, війну, дружбу, правду та незламність духу», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

П’ять секунд, п’ять днів, п’ять років, вічність – такі часові категорії вмістив новий роман Євгена Положія. З книжковою новинкою про миттєвості й безсмертя автор завітав із Сум на творчий вечір до ДніпроОДА.

 «5 секунд, 5 днів» – історія, яка не увійшла до моєї попередньої книжки «Іловайськ», але заслуговує на окрему увагу. Вона більш емоційна. У романі описане життя головного героя до і після АТО, зображені військові епізоди. У центрі сюжету – людина, яка бореться за справедливість», – розказав Євген Положій.

Головний герой книги – 43-річний Віталій Бойченков. За професією – залізничник, за покликанням – борець за правду. Прагнучи справедливості, чоловік спочатку йде на Революцію Гідності, потім – в зону АТО. При виході з «Іловайського котла» отримує важке поранення, але залишається живим. Після поневірянь по шпиталях, боєць повертається додому і дізнається: його колишній товариш став місцевим олігархом. Так у книзі з'являється антигерой. «Головний герой приходить до висновку: у житті ти або на боці добра, або на боці зла. І якщо в певний момент перестаєш боротися, то опиняєшся серед темних сил», – тлумачить художній задум Положій.

В основі твору – реальні долі. Про війну без прикрас авторові розказували АТОшники – бійці батальйонів «Кривбас», «Херсон», «Дніпро-1» та вояки 51-ї бригади.

Зустріч з прототипами книжних героїв стала родзинкою творчого четверга. Серед них – Віталій Бунчиков, Володимир Мазур, Ігор Павлов. Хлопці кажуть, поки що роман не читали. Та певні: у ньому правдивий кожний рядок.

«Ніхто про мене книжок не писав. Це перша, – посміхається Віталій Бунчиков. – Сподіваюся, той, хто її прочитає, зрозуміє, за кого ми воювали на Донбасі».

«Сухі цифри й факти читати нецікаво. Інша справа, коли вони в художній оболонці, – ділиться Володимир Мазур. – Такі твори – для молоді. Вони виховують патріотів».

На літературному вечорі можна було придбати роман за ціною видавництва, поставити питання автору, сфотографуватися та взяти автограф.  

«Мені часто закидають, що я все вигадав, аби читач заплакав. Звичайно, без творчого переосмислення і художніх елементів не обійшлося. Тим не менш, історія правдива», – каже письменник.

Пригодницько-психологічний роман побачив світ цієї осені. Його наклад поки що невеликий – 2 тисячі. Але автор певний, що це тільки початок. «Іловайськ», «5 днів» – дуже болючі для мене книги. Вони перевернули мою уяву про літературу і творчість. В них війна говорить з Україною вустами простого солдата. Я не воював, у мене немає досвіду військової журналістики. Але я взяв на себе відповідальність і написав про трагічні події на Донбасі», – зазначив Євген Положій.

За тиждень в ОДА – безкоштовний концерт видатного актора, заслуженого артиста України Олексія Горбунова. Реєстрація – за посиланням.

Тема: АТО - ООС
Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Читатель  (23.10.16 12:23): Очередная пропагандистская промывка мозгов для Людей ? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті