Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 29 травня 2024
00:08

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Серійного крадія кабелю та ліфтового обладнання затримали поліцейські Шевченківського району Дніпра

Серійного крадія кабелю та ліфтового обладнання затримали поліцейські Шевченківського району Дніпра

На гарячому затримали поліцейські Шевченківського ВП зловмисника, який займався вирізанням кабелю та крадіжками ліфтового обладнання. Мешканець житлового масиву Тополя тривалий час тримав у «ліфтовій» напрузі свій же мікрорайон.

«9 вересня о 5-ій ранку з одного із під’їздів девятиповерхівки на ж/м Тополя-2 вийшов чоловік з підозрілим пакетом в руках. На нього вже очікували поліцейські. При поверхневому огляді у чоловіка вилучили моток кабелю, який, за його словами, він щойно вирізав з ліфта цього під’їзду. Підозрюваним у крадіжках кабелю та ліфтового обладнання виявився 35-річний місцевий мешканець, раніше судимий за аналогічні злочини, наркозалежний зі стажем» - повідомив начальник Шевченківського ВП Дніпровського відділу поліції Максим Очеретяний.

За словами начальника Шевченківського ВП уже доведено понад два десятки епізодів за фактами причетності затриманого до вирізання кабелю та крадіжок ліфтового обладнання. За даним фактом слідчим відділенням порушено кримінальне провадження за ч.3 ст.185( Крадіжка) КК України, яка передбачає позбавлення волі до шести років.

Сам затриманий говорить, що злочинним промислом займався з початку року. Зазвичай «працював» в нічний час, аби не притягувати до себе увагу. Об’єкти вибирав, за його словами, спонтанно. Територіально полюбляв Тополь та прилеглу територію. З одного ліфта мав прибуток за вирізаний кабель до 500 гривень, а коли окрім цього ще й ліфтове обладнання вдавалося викрасти, то вже міг розраховувати на тисячу гривень. Цікаво, що сам ліфтовий крадій мешкав в квартирі на одинадцятому поверсі де ліфт не працював вже не один рік. Тож про незручності через відсутність ліфту знає з власного досвіду. За словами чоловіка, хтось більш вправний вирізав кабель до нього.

«Ось в цьому під’їзді зловмисник вирізав 44 метри кабелю. Ціна метра кабелю становить 113 гривен, а ще ж є ціна роботи, наладки. От і порахуйте, в яку ціну обійдеться відновлення роботи лише одного цього ліфта. До речі в будинках, які обслуговує наше підприємство понад вісімдесят ліфтів не працюють з причини вирізаного кабелю чи викраденого ліфтового обладнання», - говорить інженер ТОВ «Ліфтремонт» В’ячеслав Кузнецов.

В’ячеслав Юрійович розповів, що для відновлення роботи ліфта, в якому лише вирізали кабель потребується не менше тижня. Коли ж ушкоджено обладнання ліфтове, то тоді процес відновлення затягнеться вже до місяця. І це все за умови фінансування робіт та наявності для цього всіх комплектуючих.

За словами Марії Петрівни, яка працює ліфтером в будинку 27, на дев’ятому поверсі підопічного їй під’їзду мешкають люди досить поважного віку, а на сьомому молода жінка, яка осо-ось має стати мамою. То ж бо відсутність ліфта для них справа більш ніж актуальна. Прогнозувати ж коли він запрацює не береться ніхто.

«Нажаль це не єдиний крадій ліфтового кабелю та обладнання. Ми відпрацьовуємо інформацію щодо інших осіб, причетних до скоєння таких злочинів. Ми вдячні всім небайдужим мешканцям, які повідомляють в поліцію про підозрілих осіб, які можуть вчинити протиправні дії» - говорить Максим Очеретяний.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Днепр_2  (18.09.16 09:40): Та може его надо было "пешком в шахту лифта" с 11 этажа отпустить?
Другим была бы наука.
Відповісти | З цитатою
Поползли слухи..  (16.09.16 18:14): Говорят,- отпустили ворюгу, бо у него дядя в органах на высокий посади.. а ещё говорят, шо чинить лифты самовольно не разрешает лифтовое хозяйство, бо директору надо барыши с бюджэта города под это мероприятие выбить.. а ещё говорят.. говорят.. говорят, а лифты стоят и вряд-ли ещё кудой сь, как не на металлолом, поедут.. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (16)

•  Суд зобов’язав мерію Дніпра зберегти історичну будівлю Палацу профілактики (12)

•  В Україні з липня планують збільшити вартість бензину та дизелю (12)

•  Метрополітен Дніпра проведе консультації з підрядниками для добудови 3 станцій (7)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (7)

•  У Дніпрі відкрився вечірній базар у дворі старого цирку біля Центрального ринку «Озерка» (5)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  На Дніпропетровщині в наслідок аварії за участю «ЗАЗ» та «Daewoo» є загиблий та постраждалі (5)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)

•  На вулиці Володимира Винниченка застосували нові підходи до якісної зміни вуличного середовища (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті