Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 15 травня 2024
15:16

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпро візьме участь у пілотній програмі з розвитку електронної демократії

Дніпро візьме участь у пілотній програмі з розвитку електронної демократії

Виконувачка обов'язків заступника міського голови Дніпра Яніка Мерило та президент Фонду Східна Європа (ФСЄ) Віктор Лях домовилися про співпрацю у сфері розвитку електронної демократії в місті, впровадження повноцінних електронних послуг і створення нових автоматизованих центрів надання адмінпослуг (далі – ЦНАП).

Фонд підтримуватиме проекти в цих сферах в рамках EGAP Challenge – спільної ініціативи з програмою EGAP (Електронне врядування задля підзвітності влади та участі громади).

«Мер Борис Філатов одразу після виборів поставив завдання: перетворити Дніпро на найбільш прогресивне місто у сфері електронних послуг та електронної демократії. Ми підготували багато рішень, таких як карта доріг «Navizor», запустили понад 100 електронних сервісів, створили з «Громадським контролем» і Transparency International ефективну систему відстеження закупівель через Prozorro, опублікували 100% протоколів на виборах депутатів до Верховної Ради і ще багато чого. Але у нас ще багато великих планів», – розповіла Яніка Мерило.

Проект EGAP Challenge розрахований на 3 роки (2016 – 2018) та буде реалізований на базі чотирьох пілотних областей: Вінницької, Волинської, Дніпропетровської та Одеської. Стартовий фонд підтримки інноваційних проектів у сфері електронної демократії, що будуть визначені переможцями EGAP Challenge, становить 4,5 млн грн. У переліку фіналістів – 4 команди з Дніпра.

За словами Яніки Мерило, основний вектор співпраці міської ради Дніпра з ФСЄ – створення ефективних ЦНАПів, запуск повноцінних електронних послуг і якісного кол-центру. «Розширення доступу громадянам до електронних послуг та впровадження інструментів електронної демократії є основним фокусом програми EGAP. Тому ми готові стати партнерами у здійсненні такої важливої роботі в місті. Ми готові допомагати нашим партнерам у відборі, навчанні, і підвищенні кваліфікації персоналу майбутніх центрів за кошти фонду. Для того, щоб процес надання послуг став швидким, зручним та прозорим, ми забезпечимо підтримку в автоматизації роботи центрів та впровадженні найновіших технічних рішень», – прокоментував президент Фонду Східна Європа Віктор Лях. За його словами, в рамках EGAP Challenge підтримуватиметься розробка інноваційних рішень з е-демократії, запропонованих мешканцями міста.



Gorod.dp.ua на Facebook.


Какая идилия...  (11.09.16 10:05): Боже как они смотрят друг на друга... Відповісти | З цитатою
чому я не сокіл ...  (09.09.16 17:01): "Пилоточный" проект ... значит глава будет женщина. Извините за сарказм. Відповісти | З цитатою
боря  (09.09.16 14:56): о какой демократии может идти речь при таком мэре как у нас??? Відповісти | З цитатою
Зю  (09.09.16 13:55): А что означает фамилия "Лях"? Нет ли в ее произнесении какой-либо нетолерантности и антсемитизьма?
Поддерживаю идею введения карточки жителя города, если в ней будет указана графа национальность. Так сказать, 5-й пункт. А общественность, надеюсь на партию "Свобода", меня поддержат.
Відповісти | З цитатою
горожанин  (09.09.16 12:37): А конкретно что сделали? Если убрать слова новейшие, инновационные, партнеры, демократия, прозрачные, большие планы, то что сделали? Карта дорог - бред, есть яндекс и гугл. Протоколы выборов - их давно уже публикуют "100%". Балаболы-демократы, расхитители социалистической собственности... Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті