Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 14 травня 2024
03:05

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Цікаве Придніпров'я: Блакитне озеро

Цікаве Придніпров'я: Блакитне озеро

Блакитне озеро – то краса, яка розташована в селищі Єлизаветівка у Кам`янському Дніпропетровської області. Якщо втомилися від міських буднів, завітайте до казкового озера. Тут ви зможете відкрити для себе нове Придніпров'я.

Мальовничість блакитних озер не порівняти ні з чим. Дивовижні круті піщані схили. Величезні звивисті корені могутніх сосен, що оточили блакитні озера. Яскраво блакитна вода. Усе це дозволяє насолодитися природою в усій її красі.

Блакитне озеро, або як його офіційно називають Єлизаветівський котлован, утворилося на початку 1970 років під час будівництва житлових масивів у Кам’янському.

Озеро з трьох сторін оточує прекрасний сосновий ліс, який віддзеркалюється у воді. Через це воно дістало назву блакитного.

Якщо бути зовсім точним, це озеро не завжди блакитне. Колір водойми обумовлений заломленням сонячних променів у глибинах. Він залежить від погоди, часу доби, сезону, особливостей зору. У палітрі озера виділяють сотні відтінків, від бірюзового до блакитнувато-палевого. Колір водойми мінливий, незмінна лише чистота водяного дзеркала.

У блакитного озера є ще одна особливість: воно ніколи не замерзає, не хвилюється і приголомшує прозорістю. Видно все на сорок метрів в глибину.

Існує легенда, що озеро сполучається з Чорним морем і зовсім не має дна. Науковці стверджують, що дно все ж є, однак досягнути його непідготовленій людині складно.

Як дістатися: з Дніпра можна доїхати маршруткою до Кам`янського (Лівий берег). Виходити потрібно на кінцевій зупинці селища Єлізаветівка.

Gorod.dp.ua на Facebook.


гыгы  (05.09.16 14:07): Ученые утверждают, что дно все же есть, однако достичь его неподготовленному человеку сложно. - неподготовленному в плане медитации. Відповісти | З цитатою
Горе  (05.09.16 07:10): Никогда не замерзает- зимой толщина льда 50-70 см А афтора этой писульки на 1 гор больницу Відповісти | З цитатою
zanoza  (04.09.16 21:29): прозрачное? котлован в ужасном состоянии, практически на грани экокатострофы... неужели есть кто-то, кто этого не знает? Відповісти | З цитатою
может хватит врать  (02.09.16 00:59): ,,в начале 1970 годов во время строительства жилых массивов в г. Каменском." - строили не в г.Каменском а городе Днепродзержинске, во времена СССР. Тогда много чего построили. Сейчас только врать и разрушать могут. Такое поколение народилось - поколение врунов, крадунов и вандалов. Відповісти | З цитатою
Косяк  (01.09.16 20:26): "У голубого озера есть еще одна особенность: оно никогда не замерзает, не волнуется и поражает прозрачностью. Видно все на сорок метров в глубину.
Существует легенда, что озеро соединяется с Черным морем и совсем не имеет дна. Ученые утверждают, что дно все же есть, однако достичь его неподготовленному человеку сложно." - пяточка явно была лишней.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті