Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 29 травня 2024
08:15

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі реконструюють Алею пам'яті загиблих героїв Революції Гідності і воїнів АТО: як проходять обговорення проекту

У Дніпрі реконструюють Алею пам'яті загиблих героїв Революції Гідності і воїнів АТО: як проходять обговорення проекту

Алею пам'яті біля Дніпропетровської ОДА реконструюють. Для вшанування героїв Революції Гідності та воїнів АТО планують виділити більше місця, встановити сучасні прозорі стелі з підсвічуванням.

На них розмістять імена загиблих та документальні фото у 3D форматі. Нині проходять громадські обговорення майбутнього проекту. Кожен може поділитися своїми пропозиціями.

Група архітекторів розробила та презентувала у будівлі ОДА попередній проект майбутньої Алеї – сучасної і лаконічної.

«За проектом на алеї розмістять антивандальні скляні панелі зі світловою підсвіткою. На них – фотографії і кам'яні брили з іменами жителів області, які загинули за свободу і незалежність України. Пам’ятний камінь та плити, які нині розташовані біля ОДА, без змін увійдуть в композицію нової алеї», – поділився один з архітекторів Андрій Горбунов.

Долучитися до обговорень проекту можуть усі бажаючі.

Для прийому пропозицій в облдержадміністрації встановили спеціальну скриньку. У ній вже є перші листи.

«Оскільки це проект з реконструкції, то нехай він буде таким, яким бачать його архітектори. Але для увічнення пам’яті загиблих героїв – потрібна окрема алея. Краще, якщо її розмістять біля монумента Вічної Слави», – зазначила координатор координаційної експертної ради Дніпра Клавдія Крищук.

Схожі роздуми у громадського діяча Людмили Кострюкової: «Я би взагалі перенесла цей проект до історичного музею. На мою думку, це було б більш логічно та естетично». 

У ще однієї учасниці обговорень Ольги Бойко інша думка. Син жінки – Денис Гаврюшин – загинув в АТО два роки тому.

«Місце обрано самим народом, сюди приходять, щоб вклонитися та помолитися. Проект мені подобається, – сказала Ольга Бойко. – Єдине зауваження – хочеться бачити не лише стели з іменами загиблих хлопців, але й фотографії. Наші сини боронили рідну землю і заслуговують, щоб їх знали в обличчя».

Задоволений проектом голова громадської організації «Суспільство проти свавілля» Едуард Сичевський. Та все ж має невеликі доповнення: «Початок Алеї має розпочинатися зі сторони проспекту Пушкіна, а не облдержадміністрації. На мою думку, так буде зручніше». 

Поділився своїми роздумами і заступник громадського об’єднання «Кодацька Паланка Війська Запорізького низового» Олег Черненко. 

«Проект подобається. Та я маю свої пропозиції. По-перше, треба зберегти дерева. За проектом частину з них мають прибрати. По-друге, я проти переносу каменю. Це вже священне місце, яке не варто чіпати. І останнє – поруч потрібно встановити хрест з каменю».

Проти переносу каменю і Член штабу національного захисту Павло Закипний. Каже, особисто допомагав його встановлювати.  «До того ж, – каже чоловік, – треба передбачити місце для свічок та квітів».  Побачити проект майбутньої Алеї можна тут

Ідея проекту Алеї належить громадським діячам і учасникам АТО. Дніпропетровська ОДА її підтримала. Планується, що нова Алея з'явиться вже до кінця року. На її створення не буде витрачено жодної копійки бюджетних грошей, проект реалізують коштом меценатів. 

З Дніпропетровської області в зону АТО вирушило найбільше захисників – понад 25 тисяч людей. 428 з них загинули.







Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Митяй  (03.09.16 11:41): А зачем? Деятельность людей, в результате которой началась нищета и война должна быть предана забвению! Відповісти | З цитатою
без ёрничания  (01.09.16 20:03): у меня дядя, офицер МВД погиб от рук мафии. Мне с брательником тоже просить чтобы и его отметили в центре ? Или мой отец, инвалид 1 гр. по ВОВ и ушедший из жизни раньше времени (от ран и болезней), ему тоже нужно отдельную стеллу на Центральной площади? Или всем погибшим в ВОВ тоже соорудить по всему проспекту а-ля аллею погибших? С фотографиями ? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Не догоняю  (01.09.16 17:18): Какое достоинство? Кто объяснит. Достоинство, значит можно гордиться, а чем? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (16)

•  Суд зобов’язав мерію Дніпра зберегти історичну будівлю Палацу профілактики (12)

•  В Україні з липня планують збільшити вартість бензину та дизелю (12)

•  Метрополітен Дніпра проведе консультації з підрядниками для добудови 3 станцій (9)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (7)

•  До України повертається пил з Сахари (5)

•  У Дніпрі відкрився вечірній базар у дворі старого цирку біля Центрального ринку «Озерка» (5)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  На Дніпропетровщині в наслідок аварії за участю «ЗАЗ» та «Daewoo» є загиблий та постраждалі (5)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті