Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
05:38

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Як підготувати оселю до зими та платити за опалення менше

Як підготувати оселю до зими та платити за опалення менше

Енергоефективність – всесвітня тенденція, яка стає дедалі актуальнішою для українців. Декілька нескладних правил дозволяють скоротити споживання енергії та заощадити сімейний бюджет.

Як підготувати оселю до зими, розповіли в департаменті житлово-комунального господарства та будівництва Дніпропетровської ОДА.

70% енергії, яка використовується в домогосподарстві, йде на опалення помешкання. Є декілька правил, які дозволяють скоротити ці втрати.

Подбайте про термоізоляцію помешкання. Утепліть зовнішні стіни у всьому будинку. Мешканцям першого поверху краще утеплити ще й підлогу, останнього – стелю. Сучасні матеріали легко монтуються та довго служать. Таке утеплення дозволить платити за опалення на 40-50% менше.

Зберегти тепло дозволить і герметизація щілин всередині приміщення. Слабке місце в кожному будинку – вікна та двері. Краще встановити нові склопакети. Можна скористатися й старим перевіреним методом – утеплити старі вікна. Ретельно закрийте щілини між рамою та вікном, не забувайте й про підвіконня. Утеплити слід і вхідні двері. Це дозволить підвищити температуру повітря в оселі на 4-5 градусів.

Встановіть теплову ізоляцію в нішах позаду батарей. Доступно і відносно дешево це можна зробити звичайною фольгою, яка відбиватиме тепле повітря в приміщення. Пофарбуйте радіатор в темний колір. Він віддаватиме більше тепла, ніж білий. Не затуляйте батарею меблями, щільними шторами та жалюзі. Так вони зможуть віддати помешканню ще більше тепла.

Краще контролювати енергоефективність допоможе лічильник тепла.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Житель  (30.08.16 18:45): Почитаешь такие статьи и думаешь то ли сам идиот, от ли с автором что то не то...
Да многие и так знают, что для экономии тепла сделать!! Денег на это нет!!! В квартире многоэтажки как экономить - только установить счетчик тепла. А это минимум 4500грн. (а если квартира угловая то два счетчика т.к. два стояка отопления итого 9000грн). За утепление стен понятно, но и здесь никто даром делать работу не будет. И самое главное если правильно подходить к утеплению наружных стен то для этого нужно ПРАВИЛЬНО!!! рассчитать толщину утеплителя, ПРАВИЛЬНО!! подобрать материал утеплителя в зависимости от материала стены, её толщины и т.д. (а не то что есть у организаций лепящих на стены то, на что у них скидки и бонусы при закупке на строительных складах). При не правильной технологии утепления в дальнейшем всякие проблемы вылезут (плесень на стенах, отслоение бетона и т.д.)
На предложение самому закупить материалы, а от них только работа - сразу отказ, видители им не выгодно..
Відповісти | З цитатою
36,6  (30.08.16 15:49): я вас умоляю!
я живу, на первом этаже ( окна новые и стены утеплены) в доме с центральным отоплением, подающимся с 9 этажа (крыша).
между температурами в квартирах на 1 и 9 этажах разница в 5-8 градусов
так хоть я буду красить батареи в черный цвет (на фоне белых обоев?) или закладывать за батарею фольгу... (лучше наверное за воротник - теплее будет!) и т.д. - разница изменится на 1 градус, но не изменятся мои платежки!!! и на 9 при 25-27 градусах и на первом при 17-19 мы будем платить одинаково!!!
и как тут экономить - переехать жить к ним (на 9 ) под дверь?
Відповісти | З цитатою
Зяма  (30.08.16 15:00): Покрасьте радиатор в тёмный цвет. Вы идиоты? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті