Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
02:34

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Усі школи Дніпра готові до початку нового навчального року

Усі школи Дніпра готові до початку нового навчального року

Сьогодні, 29 серпня, в міській раді Дніпра відбулась серпнева конференція педагогічних працівників міста, яка традиційно проходить перед початком нового навчального року. У ній взяли участь представники департаменту гуманітарної політики міськради, депутати, завідувачі районних відділів освіти, керівники навчальних закладів міста.

Під час заходу освітяни підбили підсумки своєї роботи та визначили пріоритетні завдання на новий навчальний рік.

Відкриваючи конференцію, заступник міського голови Дніпра Олександр Шикуленко зазначив, що на сьогодні вже всі школи готові прийняти учнів.

«Усі школи міста мають підписані паспорти готовності. Ремонтні роботи у деяких школах іще тривають, але на навчальному процесі це жодним чином не позначиться», – сказав Олександр Шикуленко.

Він також додав, що є деякі питання з надходженням підручників для 4-х, 7-х та 8-х класів, але місто працює над цією проблемою і в першій декаді вересня всі школи отримають книжки.

Заступник міського голови наголосив, що в рамках реформування освітньої галузі міста до кінця року планується ліквідувати всі районні відділи освіти. Загальноосвітні навчальні заклади напряму підпорядковуватимуться департаменту гуманітарної політики міської ради Дніпра.

Крім того, школи поступово відкриватимуть власні розрахункові рахунки. Цю систему впроваджуватимуть спільно з батьківськими комітетами. Вона спрямована на підвищення прозорості використання благодійних коштів, зокрема тих, що здають батьки.

«Також планується створити єдине комунальне підприємство, яке займатиметься організацією і контролем шкільного харчування. Воно проводитиме відповідні тендери і стежитиме за якістю надання послуг із забезпечення харчування дітей у школах. Таку ж практику впровадимо і в організації харчування у дитячих садках», – розповів Олександр Шикуленко.

За його словами, в рамках програми «Безпечна школа» в навчальних закладах встановлюватиметься комплексна система відеоспостереження. Спочатку програму впровадять у Індустріальному та Самарському районах міста, а потім в решті.

Олександр Шикуленко додав, що загальний обсяг видатків на освітню галузь Дніпра становить 2 млрд. 100 млн. 590 тис. грн. «Це достатньо велика сума, яка підтверджує, що цій галузі місто приділяє велику увагу. Так буде й надалі», – наголосив заступник міського голови.

Він також запевнив директорів шкіл, що влада міста Дніпра відкрита до співпраці з усіма, хто має ідеї та пропозиції щодо покращення системи освіти.

Довідка:
У Дніпрі функціонує розвинута мережа навчальних закладів, яка представлена 364 установами: 176 дитсадків, 161 загальноосвітній навчальний заклад; 4 міжшкільні навчально-виробничі комбінати; 1 дитячий будинок; 22 позашкільних навчальних заклади.






Gorod.dp.ua на Facebook.


Наталия  (30.08.16 18:48): У нас сегодня было в школе собрание - учебников нет! Или покупайте сами их, или распечатайте с интернета, или закачайте на планшет! Мест на продленке, к слову, тоже нет! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
zzz  (29.08.16 23:09): «Также планируется создать единое коммунальное предприятие, которое будет заниматься организацией и контролем школьного питания. Оно будет проводить соответствующие тендеры и следить за качеством предоставления услуг по обеспечению питания детей в школах. Такую же практику внедрим и в организации питания в детских садах» - в садике было питание отличное, в школе - гыдота... Теперь и в садиках будет тоже самое...
По поводу готовности школ. Сегодня объявили что на класс в 35 человек (второклашки) будет всего 5 мест продленки.
Никому наши дети не нужны. Вернее, нужны - чтобы распилить пару миллиардов гривен между собой.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Родитель  (29.08.16 22:19): Школы и учителя готовы, а учебников нет и когда будут неизвестно. Детям в школах раздают старые учебники, учителям придется снова творчески материал перерабатывать, согласно новой программе, родителям либо покупать за свой счет, либо распечатывать по странице из интернета. В прошлом учебном году выдали 50% учебников во втором полугодии, причем книги пришли с Киева, а город свою часть не подготовил. Думаю в этом году будет тоже самое. Відповісти | З цитатою
Ап  (29.08.16 21:58): Ребят ну честно , какие Два миллиарда??? Родители всё оплачивают , от окон пластиковых до ... ремонта крыш и пр. Занавески , линолеум в корридоре , краска , парты сами чинят и по этажам разносят ... Родители сами! Ну это ж не секрет... Відповісти | З цитатою
eloy  (29.08.16 18:13): Почему вырываете кусок из общего?! да не об этом, в-первую очередь, родители, нужно говорить и думать. «Все школы города имеют подписанные паспорта готовности. Ремонтные работы в некоторых школах еще продолжаются, но на учебном процессе это никак не скажется»... Подписаны паспорта готовности - это значит, в школах ваши дети: не будут мёрзнуть; смогут, я извиняюсь, сходить в туалет/помыть руки - самое необходимое для ребёнка! Вы на это обращайте внимание, когда приходите на собрание Відповісти | З цитатою
Житель города  (29.08.16 17:07): То же самое сказали, что и предыдущему комментатору. И еще сказали, не слушаеть то, что говорят власти. Учебников НЕТ. Их не хватает даже, чтобы на урок на каждую парту положить по книге. Главное отчитались. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Дядя  (29.08.16 16:38): "...некоторые вопросы с поступлением учебников для 4-х, 7-х и 8-х классов..." - це майже медвдівське "Учебников нєт", яке нам сьогодні оголосили. На питання, а як же вчитись дітям, та де брати підручники, була відповідь - де хочете, це ваші проблеми. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
років з дня першої місцевої телевізійної передачі в Дніпрі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті