Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 29 травня 2024
15:04

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Більше 40 родин Дніпропетровщини наважилися цього року взяти дітей в родину

|«« «« »» »»|

Цього року на Дніпропетровщині створено 9 нових дитячих будинків сімейного типу та 33 прийомні родини. Вони стали новими батьками для більше 150 дітлахів.

Про це повідомили в службі у справах дітей Дніпропетровської облдержадміністрації.

На одну таку родину стало більше й у Верхньодніпровському районі. Прийомними батьками стали подружжя Дрібниць. Говорять, що жодних перешкод не було. Процедура доволі проста та швидка, особливо для тих, хто хоче її пройти.

«Свої діти вже виросли, а сили й можливості виховувати малюків ще є. Тому й вирішили подарувати свою любов тим, кому вона так потрібна. Одразу звернулися до служби у справах дітей, зібрали необхідні документи», - розповідає Світлана Дрібниця.

Після того, як всі документи були подані, родину включили до переліку потенційних батьків-вихователів та направили на навчання до обласного центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді. Тут вони пройшли двотижневе навчання. Розповідають, що заняття були цікаві та жваві. Вчили виходити з різноманітних ситуацій, правильно реагувати на можливі складнощі, спілкуватися з дітьми.

«Буквально за місяць по закінченню курсу нам знайшли перших чотирьох дітлахів. У день нашого знайомства наймолодшому, тепер вже нашому, хлопчику виповнилося 3 рочки. Мене аж за серце взяло, я зрозуміла – це знак», - пригадує перше знайомство з дітьми Світлана.

Потім з’ясувалося, що таких знаків ще більше. П’ятирічна Оксана, яка також стала новим членом родини, народилася в один день із дочкою Світлани, а десятирічна Настя – в один день з її мамою.

Найбільше в родині люблять вечірні розмови. Вже перед сном, коли діти вкладаються спати, вони просять маму поговорити. Світлана розповідає малюкам про своє життя: як вчилася в школі, як зустріла тата. Дітлахи намагаються швидко наверстати ті роки, доки вони із мамою та татом не знали один одного.

Через деякий час родині запропонували узяти ще трьох хлопчиків, і вони відважно погодилися: «Ми дуже хвилювалися, адже взяти в родину дітей – це велика відповідальність. Однак буквально одразу, як познайомилися з ними, страх минув. З перших днів, вони почали називати нас мама й тато. Сьогодні ми справжня велика сім’я», - говорить Світлана.

Тепер родина Дрібниця зовсім не мала, окрім двох рідних дорослих дітей, які вже мають трьох власних, цього року вона поповнилась сімома хлопчиками та двома дівчатами. Вже через кілька місяців очікують на появу ще одного члена родини – четвертого онука.

Світлана та Володимир Дрібниці запевняють, що велика родина – це зовсім не страшно та не важко, а навпаки весело та цікаво.

Кожен, хто також мріє про велику родину, може звертатися до місцевих служб у справах дітей.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (12)

•  В Україні з липня планують збільшити вартість бензину та дизелю (12)

•  Суд зобов’язав мерію Дніпра зберегти історичну будівлю Палацу профілактики (12)

•  Метрополітен Дніпра проведе консультації з підрядниками для добудови 3 станцій (10)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (7)

•  На Дніпропетровщині в наслідок аварії за участю «ЗАЗ» та «Daewoo» є загиблий та постраждалі (5)

•  До України повертається пил з Сахари (5)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)

•  У Дніпрі відкрився вечірній базар у дворі старого цирку біля Центрального ринку «Озерка» (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті