Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
02:34

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпропетровські археологи проведуть розкопки в Польщі

Дніпропетровські археологи проведуть розкопки в Польщі
З 12 по 18 липня в Польщі відбудеться третя міжнародна україно-польська археологічна експедиція, до складу якої входять студенти та викладачі Дніпропетровського національного університету ім. О. Гончара. Разом з колегами Археологічного Вроцлавського університету вони працюватимуть над розкопками раннього середньовічного поселення та лицарського замку на горі Громник (Пшеворно, воєводство Нижня Сілезія). Експедиція організована за підтримки голови Дніпропетровської обласної ради Євгена Удода.

«Це вже третя україно-польска археологічна експедиція. Впевнений, що вона принесе багато цікавих знахідок, які допоможуть у наукових дослідженнях і можливо навіть в нових відкриттях. Я не сумніваюся, що польські археологи допоможуть своїм колегам краще пізнати свій регіон, познайомитися з його історією і традиціями. Також, це важливий крок для розвитку співробітництва між нашими вищими навчальними закладами», - зазначив Євген Удод.

Нагадаємо, перша україно-польська археологічна експедиція відбулася у 2013 році. Тоді археологи обох регіонів провели р озкопки на території фортеці Кодак на Дніпропетровщині. Друга експедиція тривала у воєводства Нижня Сілезія, Польща у 2014 році.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті