Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
20:54

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Володарями Президентської стипендії стали 4 майстри народного мистецтва з Дніпропетровщини

Володарями Президентської стипендії стали 4 майстри народного мистецтва з Дніпропетровщини
У 2015 році стипендію Президента України отримуватимуть 4 майстри народного мистецтва з Дніпропетровщини. Про це повідомляє департамент культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації.

Зокрема, стипендію отримуватиме криворіжанка Тетяна Банічук. Вона професійно володіє техніками бісерного ручного ткання та ткання на станку, виготовлення вузлових та ляльок-мотанок з текстилю і природних матеріалів. Всі її роботи базуються на суто народних традиціях Наддніпрянщини, а також вона використовує орнаменти різних регіонів Західної України для створення краваток, крайок з бісеру.

Ще одна стипендіатка - уродженка Новомосковського району Анастасія Справедлива. Це молода майстриня художньої вишивки, яка поєднує у своїй творчості народний стиль із сучасністю та постійно займається удосконаленням своєї майстерності, прагнучи відродити та популяризувати народне мистецтво, традиції, звичаї.

Майстриня художньої вишивки Анна Несват з Томаківського району займається вишиванням рушників і створює самобутні зразки народних виробів, з метою вдосконалення художніх технік стародавнього мистецтва.

Анна Поджаренко з Дніпропетровська – майстриня писанкарства, керівник гуртка «Писанкарство» Центру дитячої та юнацької творчості.

Довідка:

Розмір стипендії становить для:

•  учнів професійно-технічних навчальних закладів - 600 гривень на місяць;

•  студентів вищих навчальних закладів I-II рівня акредитації - 800 гривень на місяць;

•  студентів вищих навчальних закладів III-IV рівня акредитації - 1000 гривень на місяць.

•  осіб віком до 35 років, які не є учнями професійно-технічних або студентами ВНЗ I -IV рівня акредитації, стипендії призначаються у розмірі одного прожиткового мінімуму для працездатних осіб (1218 грн).

Тож Тетяна Банічук, Анна Несват та Анна Поджаренко щомісяця отримуватимуть по 1218 грн, Анастасія Справедлива – 1 тис грн щомісяця.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Рудольф  (09.04.15 14:01): Народ, кто-то нынче интересуется швейными машинками Зингер? Есть точно такая же как на картинке Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті