Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 28 травня 2024
22:22

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині посіяли вже більше половини від запланованих площ ярого ячменю

На Дніпропетровщині посіяли вже більше половини від запланованих площ ярого ячменю
На Дніпропетровщині стартували повномасштабні весняно-польові роботи. Аграрії області вже розпочали посів 196 тис га ранніх ярих культур, з яких 180 тис га – ярого ячменю. Вже виконано майже 60% цих робіт, а завершити їх планується до 1 квітня.

Про це під час прес-конференції розповіли директор департаменту агропромислового комплексу, розвитку сільських територій та ринкового середовища ОДА Вадим Удовицький та директор Інституту зернового господарства степової зони НААН Анатолій Черенков.

Вадим Удовицький зазначив, що сьогодні головне завдання для агропромислового комплексу області – це проведення весняно-польових робіт. За його словами, Дніпропетровщина чітко в оптимальні строки розпочала посівну кампанію. Для цього була підготована необхідна матеріально-технічна база. Було заготовлено та перевірено у насіннєвих лабораторіях сільськогосподарської інспекції 66 тис тонн насіння. На 96% регіон забезпечили паливно-мастильними матеріалами (для проведення робіт необхідно було 35 тис тонн дизельного палива, 10 тис тонн бензину, 1400 тон дизельного масла).

«Також нам було потрібно 110 тис тонн мінеральних добрив. На сьогодні ми заготували 84%. Тут є проблема. Цінова політика на мінеральні добрива різко зросла. Цього року ціна вища у 3-4 рази. Саме в цьому напрямку ми відпрацьовуємо оптимальні технологічні операції разом з науковцями», - розповів директор департаменту. Анатолій Черенков зазначив, що наразі на Дніпропетровщині складаються погодно-кліматичні умови, які працюють на користь аграріїв - це поступове наростання ефективних температур та достатня кількість запасів продуктивної вологи в ґрунті.

«Настали найоптимальніші строки посіву ранніх ярих зернових і зернобобових груп. Це стосується саме посівів ярого ячменю, гороху та вівса. Ці культури формують максимальний урожай, коли їх посів проходить за температури ґрунту на необхідній глибині +5, +7 градусів. При цьому формується найбільш розвинена коренева система. І завдання аграріїв області максимум за 5-7 днів провести цю кампанію. Після цього кожен день знижує врожай на 1,5 - 2 центнери», - сказав він.

На Дніпропетровщині вже посіяно 105,7 тис га ярого ячменю (58,6% до плану), 3,8 тис га зернобобових (52,2%), 1,4 тис га вівса (28,8%), 1,7 тис га ярої пшениці (47,2%).

Закінчивши сіяти ранні зернові, аграрії перейдуть до овочів (36,5 тис га овочів, 52,4 тис га картоплі). Ці роботи планується розпочати з середини квітня. Одночасно почнуть сіяти кукурудзу на зерно (340,8 тис га) та соняшник (430,2 тис га), в травні – гречку (4,2 тис га). В цілому весняно-польові роботи охоплять в регіоні майже 1156,3 тис га та за сприятливих погодних умов будуть завершені наприкінці травня.

«Посівна кампанія – це битва за урожай 2015 року. Дуже важливо дотриматися термінів посіву, адже від цього залежить розвиток кореневої системи, як вона буде розташована в ґрунті, і як будуть використовуватися запаси продуктивної вологи. Всі площі ми засіємо в оптимально стислі терміни для того, щоб чітко підійти до кампанії збиральних робіт», - додав Вадим Удовицький.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Реально  (27.03.15 16:30): Ждите новых повышений цен на хлебо-булочные изделия. От добра, добра не ищут. У нас так, чем лучше урожай-тем значительнее повышение цен. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (16)

•  В Україні з липня планують збільшити вартість бензину та дизелю (12)

•  Суд зобов’язав мерію Дніпра зберегти історичну будівлю Палацу профілактики (12)

•  Метрополітен Дніпра проведе консультації з підрядниками для добудови 3 станцій (7)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (7)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)

•  На Дніпропетровщині в наслідок аварії за участю «ЗАЗ» та «Daewoo» є загиблий та постраждалі (5)

•  У Дніпрі відкрився вечірній базар у дворі старого цирку біля Центрального ринку «Озерка» (5)

•  У Дніпропетровській області в овочевому цеху сталося масове отруєння: одну з потерпілих доставили в лікарню (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті