Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
21:55

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Городянам нагадали про правила безпеки використання газу в побуті

Городянам нагадали про правила безпеки використання газу в побуті
Самовільне втручання у роботу системи газопостачання та недотримання правил безпеки є основними причинами аварій та нещасних випадків при використанні природного газу у побуті.

Про це під час прес-конференції повідомив перший заступник Голови правління - головний інженер головний інженер ПАТ «Дніпрогаз» Юрій Безпрозваний.

«У зимовий період ймовірність отруєння чадним газом через користування опалювальними газовими приладами суттєво зростає. Різкі зміни у погоді можуть стати причиною нестабільної роботи газових приладів з відводом продуктів згоряння в димохід. Використовуючи побутові газові прилади при різких перепадах тиску, зниженні температури повітря, сильному вітрі та надмірних опадах, необхідно постійно контролювати наявність тяги в димових каналах. Не слід використовувати застарілі, несправні опалювальні та водогрійні газові прилади, газопальникові пристрої, оскільки це призводить не лише до надмірного споживання газу, а й до зниження рівня безпеки», - зазначив Юрій Безпрозваний.

За його словами, при опаленні житлових приміщень побутовими газовими плитами утворюється смертельно небезпечний для організму людини чадний гад, тому не слід їх використовувати для обігріву помешкань, а також для сушіння речей. З початку року через необережне використання газових приладів у побуті у місті сталося 19 нещасних випадків, в яких постраждало 23 особи», - наголосив Юрій Безпрозваний.

Як зазначив в.о. начальника управління житлового господарства Дніпропетровської міської ради Владислав Грицай, з початку року у газифікованих житлових будинках міста перевірено технічний стан понад 97% димовентиляційних каналів.

«Житлово-експлуатаційними підприємствами укладаються договори з підрядними організаціями, які мають дозвіл на виконання робіт з ремонту та прочищення димових та вентиляційних каналів, їх технічного обслуговування та ремонт оголовків, складаються графіки відповідної роботи», - додав Владислав Грицай.

Gorod.dp.ua на Facebook.


P.S  (30.12.14 19:44): И не вздумайте заправлять из системы зажигалки! Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті