Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 27 травня 2024
15:31

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Як працюватимуть батьківські фонди у дитсадках

Як працюватимуть батьківські фонди у дитсадках
Сьогодні влаштування дітей у дошкільні навчальні заклади здійснюється через електронну чергу. Батьки можуть подати усі необхідні документи в електронному вигляді і далі відстежувати переміщення черги. При цьому уся інформація залишається конфіденційною, а обійти чергу, давши хабара, неможливо. Крім того, жодних вступних внесків для батьків не передбачено. Проте виникають ситуації, коли батьківські інвестиції таки необхідні.

Про це йшла мова на прес-конференції директора департаменту освіти і науки облдержадміністрації Олександра Демчика.

«70% місцевих бюджетів йдуть на освіту. Зокрема, це утримання приміщень та виплата заробітних плат вихователям. Батькам доводиться платити за харчування та заняття дітей у гуртковій роботі, як-то вокал або хореографія. До збору коштів на певні потреби навчального закладу можуть долучатися батьківські комітети. Але ці гроші не повинні проходити через, скажімо, вихователів. Це питання повністю підконтрольне батькам і робити внесок чи ні – рішення кожного з них», - зазначив Олександр Демчик.

Він також додав, що робота подібних фондів має бути прозорою. Інформація про зібрані та витрачені кошти має бути доступна громаді.

Спільний механізм діяльності батьківських фондів у дитсадках буде обговорюватися 12 грудня. До діалогу запрошені представники батьківської спільноти.

Загалом, потрапити до дитячого садочку на Дніпропетровщині можна через електронну реєстрацію. Усі правила проходження реєстрації зазначені у спеціальній інструкції . За словами директора департаменту освіти і науки облдержадміністрації Олександра Демчика, ставати до черги бажано вже в перші місяці після народження дитини.

Запропонувати свої варіанти вдосконалення роботи системи електронної реєстрації можна за телефоном: (056) 770 68 00. Про факти будь-яких порушень чи здирництва при зарахуванні до дитсадку необхідно повідомити до місцевих органів управління освітою або ж звернутися до правоохоронних органів.

Крім того, за інформацією Олександра Демчика, наразі в дошкільних навчальних закладах області початкову освіту здобувають 1,3 дітей з Донбасу та окупованого півострову Крим. Ці дошкільнята розміщені за рахунок додаткових місць. Загалом у дитсадках області виховуються 112 тис дітей.

Разом з тим, у 2014 році було відновлено 2 дитячих садки, створено 2 навчально-виховні комплекси та відкрито 30 додаткових груп – це 740 додаткових місць для дітей.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Поц  (04.12.14 10:23): не размножайтесь и будет вам счастье и деньги на побухать... Відповісти | З цитатою
Ну-ну  (03.12.14 22:36): Да, и на диалог куда приходить? Відповісти | З цитатою
Ну-ну  (03.12.14 22:32): При поступлении в сад абсолютно все родители платили добровольно-принудительно благотворительный взнос, так как было сказано что чем быстрее заплатите тем гарантированнее попадете в группу, в электронной очереди была 3 или 4, а когда подошло время идти в сад то впереди меня добавилось человек 40, заявление в сад можно подавать как в электронном так и в бумажном виде, а в саду все бумажные заявления они сами вносят в электронную очередь. Відповісти | З цитатою
жалоба  (03.12.14 21:51): а как в очереди были на 6 месте, вот надо было идти, но все-равно деньги от 1000 грн до 3000 грн принеси, пастельное , тарелки, чашки, ложки , а потом заведующая говорит эти руки ничего не брали, смешно))вот таких надо и убирать, садик разваливается, а деньги отдают на взятки пожарникам Відповісти | З цитатою
САДИК 243  (03.12.14 21:21): Когда мы устраивался В садик ЧАЙКА №243 заведующая запросила вступительный взнос 1,500грн. в 2011году.Берут вступит.взносы,фонды группы, на постельное белье собирали в прошлом году.Плюс доплата за дополнительное питание,пенки по желанию правда. а как садикам работать,все за счет родительских благотворительных взносов.Ни чего не меняться Відповісти | З цитатою
Мама  (03.12.14 19:57): А что делать с теми, кто врет, что в деньги вымогают? Есть такие- звонят и жалуются, не хотят сдавать на туалетную бумагу и пластилин! Но проще городу было выгнать заведующую! Відповісти | З цитатою
З A . . У П A  (03.12.14 13:32): У меня в этих очередях детина вымахала, как дуб,- хочет уже в университет.. преподавать физкультуру.. Відповісти | З цитатою
Синяя птица  (03.12.14 13:29): И тут график не вывесили.. как и с веерными отключениями.. Відповісти | З цитатою
1  (03.12.14 13:04): За 23 года растеряли все завоевания социализма, это то к чему Европа стремится, а у нас все это было. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (16)

•  В Україні з липня планують збільшити вартість бензину та дизелю (12)

•  Суд зобов’язав мерію Дніпра зберегти історичну будівлю Палацу профілактики (9)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (7)

•  У Дніпрі за тиждень накладено понад 2300 штрафів за порушення правил паркування (7)

•  Головний тренер «Дніпра-1» Юрій Максимов: 70% хлопців домовились з іншими командами (6)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  На Дніпропетровщині в наслідок аварії за участю «ЗАЗ» та «Daewoo» є загиблий та постраждалі (5)

•  У Дніпропетровській області в овочевому цеху сталося масове отруєння: одну з потерпілих доставили в лікарню (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті