Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
18:19

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині навчається близько 8,5 тисяч переселенців зі Сходу України та Криму

На Дніпропетровщині навчається близько 8,5 тисяч переселенців зі Сходу України та Криму
Наразі у дитсадках і школах області навчається понад 6,3 тис дітей з Донецької та Луганської областей. За період вступної кампанії-2014 близько 1,5 тис абітурієнтів з Донбасу вступили до вишів регіону.

Також у цьому навчальному році 736 студентів із зони АТО та окупованого Криму перевелися на постійну основу та стали тимчасовими слухачами у вищих навчальних закладах Дніпропетровщини. Про це повідомили в департаменті освіти і науки облдержадміністрації.

Найбільша кількість школярів зі Сходу України продовжуватимуть навчання у школах Дніпропетровська, Петриківського та Нікопольського районів. За можливістю, при влаштуванні дітей до навчальних закладів враховують також і побажання батьків. Разом з тим, школи Дніпропетровщини готові і надалі безперешкодно приймати на навчання учнів з Донеччини та Луганщини. Загальна укомплектованість навчальних закладів трохи перевищує 50%.

Нагадаємо, що Дніпропетровщина однією з перших почала приймати на навчання студентів із Криму. Перший студент з окупованого півострова перевівся до Дніпропетровської державної медичної академії ще у березні. Загалом, за період від початку анексії до вищих навчальних закладів регіону перевелися 129 студентів із автономної республіки.

Також 226 студентів з Донбасу були переведені до вишів Дніпропетровщини на постійній основі. З початку навчального року 381 студент із зони проведення АТО переведений до обласних вишів на тимчасове навчання. Зазначимо, що на початку жовтня координатори сектору регіонального розвитку Представництва ЄС оглянули гуртожитки вишів Дніпропетровщини. Будівлі, що знаходяться у Дніпропетровську, Кривому Розі, Вільногірську та Дніпродзержинську мають пройти реконструкцію, після чого їх можна буде використати у якості тимчасового житла для переселенців зі Сходу України.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Садики теперь резиновые?  (13.10.14 20:01): Т.е. как ребенка-беженца в садик-так пожалуйста,мы вам рады, а нашим деткам-извините,нет мест,извините,крыша протекает,дайте 3-4 тысячи за место в садике,извините,вы в очереди 100500ый??Чем наши дети хуже?Садики же новые не строят! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті