Анатолій Крупський зазначив, що 15 провідних хлібопекарських підприємств області повністю забезпечують попит споживачів на хліб та хлібобулочні вироби. Основною метою візиту на одне з таких підприємств перший заступник назвав обговорення питання щодо випуску хліба простої рецептури (хліб, який містить муку, сіль, дріжджі і воду).
«Є постанова Кабінету Міністрів, яка визначила, що для соціально незахищених верств населення ми зобов'язані виробляти хліб простої рецептури. Природно, він найнижчий за ціною, - наголосив він. - З урахуванням подорожчання електроенергії, природного газу, які використовуються для виробництва хліба, збільшується і вартість самої випічки. Ми повинні зробити все можливе, щоб утримати ціну і запропонувати альтернативні види хліба, в тому числі і простої рецептури, для населення за доступними цінами».
Для цього керівництво області проводить низку заходів, зокрема, активно співпрацює з аграрним фондом.
«Керівництво області підписало з аграрним фондом меморандум, згідно з яким те зерно, яке зібрано на території області та закуплено аграрним фондом, використовуватиметься на виробництво борошна та соціального хліба, - сказав Анатолій Крупський. - Ми розраховуємо, що кожен хлібзавод вироблятиме близько 30 відсотків соціального хліба. Таке завдання поставлене керівництвом області. Ми обговорюємо це і з торговими мережами, які повинні реалізовувати цей вид хліба, і з виробниками».
На сьогодні в області є в наявності 640 тис тонн продовольчого зерна, що повністю забезпечує потребу населення регіону в продовольчому зерні, і як наслідок - хлібними продуктами.
«За загальною кількістю виробництва хліба ми працюємо на рівні минулого року. Робота хлібзаводів стабільна. До нового маркетингового року (до вересня 2015 року) ми будемо забезпечені борошном і зробимо все можливе, щоб на прилавках наших магазинів була достатня кількість хліба. У тому числі і за доступними цінами», - підкреслив Анатолій Крупський.
Довідка:
ТОВ «Катеринославхліб» створено у червні місяці 2010 року як підприємство європейського рівня харчової індустрії України. На підприємстві враховані сучасні технологічні та санітарні вимоги, а також встановлено технологічне обладнання повної очистки води від міського водопроводу до рівня природного для застосування в технологічному процесі. Починав свою роботу хлібозавод з 8 найменувань продукції, на сьогоднішній день асортимент хлібобулочної продукції більше 30 найменувань, а здобних булочних та кондитерських виробів - більш 20 найменувань. З моменту запуску виробництва на заводі діє виробничо-технологічна лабораторія акредитована в системі УкрСепро. Система контролю якості працює за принципом - попереджати помилки, а не виявляти їх на стадії контролю готової продукції.
![]() |
![]() |
Gorod`ській дозор |
![]() |
Фоторепортажі та галереї |
![]() |
Відео |
![]() |
Інтерв`ю |
![]() |
Блоги |
Новини компаній | |
Повідомити новину! | |
![]() |
Погода |
![]() |
Архів новин |