Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 30 травня 2024
04:03

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Близько 400 шкіл Дніпропетровщини перейшли на «шестиденку»

Близько 400 шкіл Дніпропетровщини перейшли на «шестиденку»
Перенесення навчальних годин на суботи відбудеться у сімнадцяти районах Дніпропетровщини. Нагадаємо, що рекомендація переходу на так звану шестиденку з'явилася у серпні 2014 року. Через скорочення ліміту газу на 24% школам запропонували протягом першого семестру перенести робочі дні на суботи, а осінні та весняні канікули збільшити.

Як повідомлялось раніше, нововведення стосуватиметься школярів 5-11 класів. Учні молодшої навчатимуться за звичним п'ятиденним графіком.

Виконати навчальний план без додаткових навантажень зможуть, зокрема, учні Нікополя, Новомосковська, Орджонікідзе, Павлограду, Синельниково та Тернівки. До тимчасової зміни графіку готові також Апостолівський, Васильківський, Верхньодніпровський, Криворізький, Криничанський, Магдалинівський, Межівський, Покровський, П'ятихатський, Солонянський та Широківський райони.

Варіант ущільнення графіку, інтенсифікації навчального процесу та методику дистанційного навчання обрали для себе школи Дніпропетровська, Жовтих Вод, Кривого Рогу та Марганця. Така сама система навчання протягом першого семестру чекає також і навчальні заклади Дніпропетровського району. У Нікопольському, Павлоградському, Петриківському, Петропавлівському, Царичанському та Юріївському районах перейдуть лише на ущільнення та інтенсифікацію навчання.

Також у більшості шкіл області осінні канікули збільшать на 5 днів. Вони триватимуть з 27 жовтня по 9 листопада 2014 року. Весняні канікули подовжать на 10 днів – з 9 по 29 березня 2015 року. Період зимових канікул залишать без змін.

Зазначимо, що на думку психолога, зміни у навчальному графіку не стануть фатальними і до проблем зі здоров'ям не призведуть.

Довідка:

У 2014-2015 навчальному році на Дніпропетровщині працюватимуть 1009 шкіл. З них 956 з денним навчанням. Загалом у школах області навчається близько 300 тис дітей.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Гапка  (05.09.14 10:00): Кулич два дня назад заявлял, что не будет никакой шестидневки, что ж ты старый пень слова своего не держишь ? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
папа  (05.09.14 09:43): а у нас в гимназии № 12 пр Пушкина,75 классный руководитель третьего класса ведёт теперь два класса- первоклашек с 8.30 и родной третий Б с 12.00 во вторую смену, вот и вопрос: по ЗАКОНУ такое отношение к детям???, или одна забота- КОСИТЬ бабло для облоно, в фонд школы с каждого ученика по 200 грн в месяц.. где справедливость??? как её восстановить??? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Днепр, увага!  (03.09.14 19:50): Штаб нац.захисту та ОДА звертається до дніпропетровців. Прийшов час коли кожні руки потрібні для захисту нашого міста! ТЕРМІНОВО ПОТРІБНІ:

1. Дуже потрібні медсестри/медбрати і санітарки/санітари з мед.освітою та люди без мед.освіти, до військового шпиталю та у лікарню Мечникова в Дніпропетровську прибула дуже велика кількість поранених. Персонал не справляється. Відгукуйтеся, друзі! Підходьте просто на прохідну, вартові попереджені. Адреса: вул.Комсомольська, 63(шпиталь) та лікарня Мечнікова (приймальне відділення, Штаб допомоги пораненим)
2. Волонтери для роботи в військоматах, запис на 1 поверсі ОДА, штаб нацзахисту та Кругла зала 9.00-22.00
3. Люди для створеня укріпрайонів у Дніпропетровській області, запис на 1 поверсі ОДА, штаб нацзахисту та Кругла зала 9.00-22.00
4. Для розчистки бомбосховищ у м. Дніпропетровськ, запис на 1 поверсі ОДА, штаб нацзахисту та Кругла зала, 9.00-22.00
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  В Україні з липня планують збільшити вартість бензину та дизелю (12)

•  Суд зобов’язав мерію Дніпра зберегти історичну будівлю Палацу профілактики (12)

•  Метрополітен Дніпра проведе консультації з підрядниками для добудови 3 станцій (11)

•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (8)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (7)

•  До України повертається пил з Сахари (5)

•  У Дніпрі відкрився вечірній базар у дворі старого цирку біля Центрального ринку «Озерка» (5)

•  На Дніпропетровщині в наслідок аварії за участю «ЗАЗ» та «Daewoo» є загиблий та постраждалі (5)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  У Дніпропетровській області в овочевому цеху сталося масове отруєння: одну з потерпілих доставили в лікарню (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті