Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 02 мая 2024
15:02

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Євген Удод: Створення та розвиток кооперативів - це реальна можливість відродити мале виробництво та оживити село

Євген Удод:  Створення та розвиток кооперативів - це реальна можливість відродити мале виробництво та оживити село
13 березня голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод провів виїзну нараду з головами районних та сільських рад в с. Багате Новомосковського району. Під час зустрічі сторони обговорили Програму розвитку молочного скотарства до 2015 року, а також перспективи розвитку ферм сімейного типу в рамках обслуговуючих кооперативів та галузі молочного скотарства у Дніпропетровській області.

- Малі виробники мають знайти свою нішу, адже якісна, натуральна та за помірними цінами продукція сьогодні найбільш затребувана серед населення, - зазначив Євген Удод.

- Створення та розвиток кооперативів - це реальна можливість відродити мале виробництво та оживити цілі села. Люди готові працювати та виробляти якісну продукцію і наше завдання – сприяти їм у цьому, дати імпульс та залучити потрібні для розвитку справи інвестиції. Моя мета на практиці продемонструвати керівникам районів користь молочних кооперативів. Адже конкретний приклад більш дієвий за будь-які слова.

Також Євген Удод додав, що треба розуміти перспективність цієї справи, вірити у неї і допомагати активним людям на селі. Цього дня він ознайомився з роботою міні-ферми родини Скорих (с. Панасівка), яка входить до складу сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу «Молочні ріки». У її розвиток було інвестовано близько 200 тис. грн., 144 тис. грн. з яких надійшли за сприяння Дніпропетровської обласної ради та громадської організації «Сільськогосподарська консультаційна служба» від українсько-канадського проекту «Підвищення конкурентноспроможності молочного сектору в Україні» (через фінансову підтримку уряду Канади).

- Один кооператив – це конкретна справа, а коли їх сотні – це вже ресурс, з якого можна сформувати цілу галузь, - наголосив Євген Удод. - Ця справа має більший потенціал, ніж здається на перший погляд, адже у першу чергу, розвивається самосвідомість громадян. Саме селянин стає виробником, який зацікавлений працювати на совість, прагне налагодити виробництво, стає відповідальним та ініціативним підприємцем, шанованою людиною. Він відчуває свою цінність і прагне впливати на усі події. Саме з відповідальної та соціально активної людини починається справжнє громадянське суспільство. Якщо хтось захоче перейняти подібну практику у себе у районах – добре. Впевнений, що на таких конкретних справах, корисних для людей проявляється справжня, а не показова любов до своєї землі, до Дніпропетровщини.

Головам районних рад рекомендовано до кінця 2014 року розглянути можливість створення не менше одного кооперативу, а до кінця 2015-го – по 3-4 кооперативи з виробництва молока. Наразі у Дніпропетровській області успішно діють 35 кооперативів, 14 з яких молочарські.

Gorod.dp.ua на Facebook.

3  

 (14.03.14 15:38): А как относится к кооперации Евро Союзь?
 (14.03.14 15:29): ВОЕНКОМАТАМ ДНЕПРОПЕТРОВСКА (ВСЕ РАЙОНЫ) ТРЕБУЕТСЯ ПОМОЩЬ ЖИТЕЛЕЙ ДНЕПРОПЕТРОВСКА:

1. Нужны волонтеры для раздачи повесток
2. Нужны: бумага формата А4, ручки, заправка картриджей и др. Деньги не нести, не берут.

Контактный телефон 744-43-94 (с 8.00 до 17.00) Военкомат Жовтневого района, пл.

Октябрьская, 11, . По этому телефону можно узнать телефоны других районных военкоматов.
Амур-Нижнеднепровский районный военкомат Днепропетровска, ул. Путиловская, 20
сам-сон  (14.03.14 11:25): Покажите,господин Удод,личный пример.Будем начинать с малого.А сельское хозяйство нужно обязательно подымать.У нас такие богатые земли и наша страна может зарабатывать на этом большие деньги.Неиспользованный потенциал,никакого Китая,,только сами,столько пустой земли.Но только поменьше химии на урожай.Если Удод что-то в этом направлении сделает,я его даже похвалю.Прям мечтаю увидеть в поле Удода в брылыку на тракторе.
1

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
долгожителя проживает в Днепропетровской области. 47 женщин и 7 мужчин, отметивших свое 100-летие.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте