Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 16 травня 2024
07:35

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Борис Філатов ознайомився з роботою інтернату для дітей із вадами слуху та мовлення

|«« «« »» »»|

Заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Борис Філатов відвідав у Дніпропетровську багатопрофільний навчально-реабілітаційний ресурсно-методичний центр колекційної роботи та інклюзивного навчання, ознайомився з його роботою, привітав жіночий колектив закладу з 8 Березня, а також поспілкувався з директорами інтернатних закладів регіону.

У даному закладі, що розрахований на 220 місць, отримують середню освіту діти з вадами слуху та мовлення. Для цього у центрі зосереджені різноманітні сучасні методики. Наразі тут навчається 213 учнів.

Одночасно з навчанням, вихованці центру мають змогу освоїти також робітничу професію (швачки, столяра, оператору комп'ютерного набору).

Крім того, у центрі приділяється увага й розвитку творчих здібностей учнів. Тут працюють гімнастично-хореографічний колектив «Грація», вокальний ансамбль «Маленькі діти», студія «Мистецтво та ремесло», образотворча студія «Акварель», різноманітні спортивні секції.

Викладачі закладу – досвідчені педагоги. Загалом тут працює 71 вчитель та вихователь.

Після огляду багатопрофільного навчально-реабілітаційного ресурсно-методичного центру колекційної роботи та інклюзивного навчання Борис Філатов провів нараду з директорами інтернатних закладів регіону.

Він зазначив, що наразі одним із головних завдань обласної влади є забезпечення діалогу з жителями регіону. Саме тому він поспілкувався з усіма присутніми та відповів на всі питання.

Загалом на Дніпропетровщині функціонує 33 обласних інтернатних заклади, у яких виховується понад 5,6 тисячі дітей, з них майже 600 – діти-сиріти та діти, позбавлені батьківського піклування.

Мережа обласних інтернатних закладів представлена 6 санаторними школами (для дітей зі сколіозом, хронічними захворюваннями органів травлення, серцево-судинної системи, ендокринної системи, малими та затихаючими формами туберкульозу), одним інтернатним закладом для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, двома спецшколами (для дітей з вадами розумового та фізичного розвитку, у т. ч. легкою, помірною розумовою відсталістю, комбінованим дефектом, затримкою, уповільненим темпом психічного розвитку, порушеннями мовлення), 24 навчально-реабілітаційними центрами (для дітей з вадами слуху, зору, зі складними вадами розвитку, вадами опорно-рухового апарату в поєднанні з тяжкими системними мовленнєвими порушеннями, розумовою відсталістю).

Також в області функціонує 12 інтернатних закладів місцевого підпорядкування, у яких виховується понад 1,4 тис дітей.

Gorod.dp.ua на Facebook.

9  

Unikum  (11.03.14 15:13): Стабильность будет. А к войне нужно готовиться не расслабляться.
Si vis pacem, para bellum («хочешь мира — готовься к войне»)
sofaynova  (08.03.14 19:12): Из новостей на сайте 056.ua УЗНАЛА, информация подтверждена администрацией портала: Напомним, 9 МАРТА В 12.00 ВОЗЛЕ ОПЕРНОГО ТЕАТРА ПРОЙДЕТ ОЧЕРЕДНОЙ МИТИНГ ОБЛАСТЕЙ ЮГО-ВОСТОКА, на котором участники вчерашней встречи с депутатским корпусом Днепропетровского горсовета надеются получить ответы на вопросы, изложенные в резолюции.
Alex322  (08.03.14 11:55): Ой Филатов. Помню вел он передачу по ТВ - ярко критиковал Куличенко, Удота и других чиновников. А теперь с этими же чинушами в одной лодке будет нами руководить. Это как называется? Наверное у него мечта сбылась - прильнул к кормушке. А т.к. зам. он теперь у Коломойского, то и понятно откуда ноги расли у его передач в свое время.
shkinder21  (08.03.14 07:22): Филатов посетил в Днепропетровске многопрофильный учебно-реабилитационный ресурсно-методический центр коллекционной работы и инклюзивного обучения... Что значит "коллекционной"? там что - коллекционируют детей??? ЦЕНТР КОРРЕКЦИОННОЙ РАБОТЫ!!! Корректируют способности детей!!! Кто описывал репортаж? Обговорення: 1
Кукуруку  (07.03.14 21:01): А вешать. вешать их будет потом.
Мишка122  (07.03.14 19:24): Творческий человек... Может что и выйдет у нас ... в Стране... Обговорення: 1
Голыйбосыйбезволосый  (07.03.14 18:27): По второй хвотке вижу, что остался доволен..
1

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років палацу культури «Шинник»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті