Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
ср, 08 мая 2024
13:41

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Для протидії паводкам сформовано Міжвідомче угрупування сил

|«« «« »» »»|

Олександр Вілкул з метою контролю за станом підготовки гідротехнічних споруд Дніпровського каскаду водосховищ провів виїзну нараду на Київській ГЕС. Захисний комплекс Дніпровських водосховищ, до яких входить 31 насосна станція та понад 300 км дамб, захищають від підтоплення населенні пункти Київської, Черкаської, Полтавської, Кіровоградської, Дніпропетровської, Запорізької областей, в яких проживають понад 7 млн людей.

Наразі за завданням Віце-прем’єра, Голови державної комісії с питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Олександра Вілкула, для вжиття превентивних заходів та запобігання підтопленню територій під час весняного паводку, сформовано Міжвідомче угрупування сил. Воно включає працівників та техніку від ДСНС, Міноборони, Держводагентства, Мінінфраструктури, комунальних та інших служб загальною чисельністю 42,5 тисячі осіб особового складу та понад 5 тисяч одиниць основної техніки. В тому числі 650 засобів подолання водних перешкод та 8 одиниць авіаційної техніки.

Для захисту гідроспоруд Дніпровського каскаду водосховищ та гідроелектростанцій визначено 30 піротехнічних розрахунків та 40 одиниць техніки.

В регіонах вже проведені спільні навчання профільних служб та місцевих органів влади щодо дій у паводконебезпечний період.

«Для протидії паводкам відповідні служби розробили і реалізують план заходів, в тому числі підрив льоду для ліквідації заторів, створення вільних ємностей на водосховищах для пропуску весняного стоку. Зокрема, сумарний об’єм вільних ємностей Дніпровського каскаду водосховищ становить 6,9 млрд м3. Минулого року, коли випала найбільша за 100 років кількість опадів, завдяки створенню вільних ємностей в об’ємі 7,3 млрд м3, координації сил з Білорусією, Росією та іншими країнами і своєчасному скиду води гідротехнічними спорудами Дніпровських водосховищ було перекачане 2 млрд м3 води на захисних масивах (у 2 рази більше ніж у 2012 році) і не допущене масштабне підтоплення прилеглих територій», - сказав Олександр Вілкул.

Він зазначив, що у паводконебезпечний період всі сили мають працювати у посиленому режимі, зокрема, місцева влада має приділяти особливу увагу очищенню дренажних систем та систем водовідведення.

Голова Укргідрометцентру Микола Кульбіда зазначив, що цього року не очікується такої великої кількості опадів, як було у березні 2013 року. Проте ще можуть бути опади протягом лютого та березня.

На сьогодні рівні води в середній частині Київського водосховища становлять 102,22 м, що на 78 см нижче проектного рівня (103м), а у верхній частині – 102,21м, що на 79 см нижче проектного рівня. За прогнозними розрахунками Гідрометцентру з 20-22 лютого на більшій території акваторії водосховища очікується руйнування льодового покриву та льодохід. Наразі товщина криги на водосховищі менша ніж зазвичай і становить 18-25 см (зазвичай 30-36см). І її танення має пройти без ускладнень.

Як доповів Віце-прем’єру голова Держводагентства Василь Сташук, поставлене Урядом завдання забезпечити сталу роботу всіх систем водного господарства виконане. Зокрема, своєчасно проведено ремонт обладнання, перевірена готовність гідротехнічних споруд до пропуску весняної повені та надійність гідромеханічного обладнання, з оперативним персоналом проведені протиаварійні тренування з урахуванням можливих аварійних ситуацій в період весняної повені.

У цілодобовому режимі працює 110 захисних, польдерних і дренажних насосних станцій та 272 свердловини вертикального дренажу. У разі потреби – напоготові додаткові 500 польдерних і дренажних насосних станцій та свердловин. Для ліквідації можливих локальних підтоплень підготовлені до роботи 110 пересувних насосних станцій. Також створені аварійні бригади у складі 5,4 тис. осіб, Держводагентством підготовлені до роботи 770 одиниць важкої техніки.

За результатами наради Олександр Вілкул поставив завдання Держводагентству та ДСНС посилити щоденний оперативний моніторинг ситуації на водних об’єктах та гідротехнічних спорудах, а також цілодобовий контроль над рівнем води. Він зазначив важливість надійності та безпечності експлуатації гідроелектростанцій під час повені, зокрема, Київської ГЕС, і дав доручення генеральному директору Укргідроенерго Ігорю Сироті забезпечити надійний експлуатаційний стан гідротехнічних споруд і обладнання Київської ГЕС. Він також доручив керівникам центральної та місцевої влади вжити заходів щодо своєчасного інформування населення про погіршення погодних умов і виникнення надзвичайних ситуацій.

«Обов’язок місцевої влади - у випадку локальних паводків забезпечити своєчасну доставку продуктів та медикаментів у населені пункти. А також забезпечити роботу медиків для надання медичної допомоги», - сказав Олександр Вілкул.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Злодій пісюнковый  (19.02.14 09:38): Паводки надо душить в зародыше. Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
новых лифтов планируется установить в Днепре в 2024 году.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте