Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 26 червня 2024
22:18

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині продовжено пілотний проект по гіпертонії

На Дніпропетровщині продовжено пілотний проект по гіпертонії
Пілотний проект з державного регулювання цін на ліки для гіпертоніків, розпочатий в Україні два роки тому, підтвердив свою ефективність.

За цей час кількість інсультів у країні знижено на 6,4%, а кількість викликів «швидкої» з приводу гіпертонічних кризів – на 16%. Саме тому дію проекту продовжено й на 2014 рік. Про це повідомила головний позаштатний спеціаліст з кардіології департаменту охорони здоров'я Дніпропетровської облдержадміністрації Тетяна Ржемовська.

«На гіпертонію страждає близько 20% людей. В Україні це майже третина дорослого населення. Для подолання цього недуга треба регулярно приймати ліки, адже курсове лікування у даному випадку не матиме очікуваних результатів, – повідомила Тетяна Ржемовська. – Саме тому Урядом України було реалізовано проект з регулювання цін на ліки для гіпертоніків, який, безумовно, можна вважати успішним в масштабах не лише нашого регіону, але й всієї країни».

Також вона зазначила, що на Дніпропетровщині за завданням губернатора Дмитра Колєснікова розширено мережу аптек, у яких можна купити ліки від гіпертонії зі знижками. За останні рік їх кількість зросла у декілька разів. Наразі у державному пілотному проекті з регулювання цін на лікарські засоби для осіб із гіпертонічною хворобою бере участь 1144 аптеки та аптечних пунктів області. І це найвищий показник у всій країні.

Gorod.dp.ua на Facebook.


карина  (04.02.14 14:45): интересно ,а областной департамент здравоохранения знает что Постановление кму №340 в 2014 году не действует? Відповісти | З цитатою
Lana  (04.02.14 08:19): Я страдаю гипертонией больше 30 лет. Постоянно пью таблетки. У врача время от времени беру больничный, если сама не могу справиться с очень уж высоким давлением. А бывает и 240/120. Но льготных рецептов мне не дают: говорят, что для моей гипертонии ничего не предусмотрено. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Кадровику  (03.02.14 23:37): 120/80 - эта та норма, с которой вы не "посадите" сердце. Наверное, вам больше по душе термин советских врачей "рабочее давление" - т.е. давление, с которым можно закрывать больничный и выписывать человека на работу. Зарубежные медики такого термина не знают.Во всём остальном мире знают, что давление может быть нормальным; пониженным; повышенным. И всё. Человек может психологически "привыкнуть" к повышенному (пониженному) давлению. Но в таком случае, если давление не приводить к норме - будет повышена нагрузка на сердце. Дальше - продолжать?
Надо не "сбивать" подпрыгнувшее давление (это стресс для организма, и не есть хорошо), а не допускать его повышения.
И подбирать таблетки не по совету соседки, которой про них рассказала двоюродная племянница первой жены её второго мужа, а после тщательного обследования.
Это сложно - сложно организовать себя, сложно выделить на это время, сложно найти толкового врача, которому вы доверяете. Но это - ваше здоровье и ваша жизнь.
Будьте здоров
Відповісти | З цитатою
Н-й  (03.02.14 23:30): Думал опять фото Удод с лопатами увижу... Відповісти | З цитатою
Кадровик  (03.02.14 19:36): У меня есть подозрение, что "гипертония" - это большой глобальный обман с целью массовой продажи вредных для здоровья "лекарств". Придумали, что норма это 80\120, а если больше, то ешьте таблетки. Побочные эффекты в инструкциях к таблеткам читали?
Всемирный заговор, однозначно.
Усилитель вкуса, он же глутаминат натрия. Напихан везде. И еще удивляются, что давление "повышено". И не только глутаминат...(((
Причем, это "повышенное" определяется как "повышенное"" без учета телосложения человека, возраста, массы тела, физической подготовки, наследственности.
Пейте больше "пыва", это же так круто, особенно Черниговское, его же сам Кличко рекламирует! И будет и пивное пузо и красная морда... Ничё, зато таблетки по акции со скидкой дадут!
ГДЛБ...
Відповісти | З цитатою
страннег  (03.02.14 18:58): "На гипертонию страдает около 20% людей".
"На безграмотность" страдает 80% авторов местных статей. Можно было после гуглоперевода вычитать? Равшан и Джамшут от журналистики рулят.
Відповісти | З цитатою
Старанно  (03.02.14 18:38): Странно получается: в мире гипертонией страдает 40% взрослого населения, а в Украине - всего 20%, да и их скоро не будет, т.к. взялись за борьбу. Парадокс! Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (18)

•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (13)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (12)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (11)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (9)

•  За час воєнного стану придбав майна на 350 000 доларів: на Дніпропетровщині судитимуть колишнього обласного воєнкома (8)

•  Поліцейського, який брав участь у побитті ексвійськового у Дніпрі, звільнили – ЗМІ (8)

•  У Дніпрі на Марії Лисиченко зіткнулись Toyota Land Cruiser та тролейбус №20: рух ускладнено (7)

•  В Днепре на продажу выставили уникальный протезный завод (7)

•  Вандали облюбували сквер Янгеля у Дніпрі (6)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті