Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 01 червня 2024
06:46

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпропетровськ відвідала делегація Латвії

Дніпропетровськ відвідала делегація Латвії
29 жовтня у Дніпропетровську відбулося урочисте відкриття Днів Латвії в Дніпропетровській області.

У заході взяли участь голова обласної ради Євген Удод, мер Дніпропетровська Іван Куліченко, Надзвичайний і Повноважний посол Латвії в Україні Аргіта Даудзе, Президент Латвії (1993-1999) Гунтіс Улманіс та Президент України (1994-2005) Леонід Кучма. Головна мета проведення Днів Латвії в Дніпропетровській області – розвиток інвестиційної діяльності між бізнесовими колами України та Латвії, а також популяризація латвійської культури в регіоні.

Наш регіон є одним з найбільш привабливих для іноземних інвесторів, ми активно працюємо над створенням сприятливого бізнес-клімату в області. І ми зацікавлені у розвитку довгострокових взаємовигідних відносин з Латвією, - зазначив Євген Удод. - Заходи, що проходять в рамках Днів Латвії не тільки дозволять жителям регіону ближче ознайомитися з культурою цієї країни, а й стануть новим імпульсом у розвитку двостороннього співробітництва.

У рамках проведення Днів Латвії також відбулося відкриття двох експозицій у Дніпропетровському національному історичному музеї імені Д. І. Яворницького, організованих Латвійським університетом та Академічною бібліотекою університету – виставки малюнків відомого латвійського педагога та історика Йоганна Крістофа Бротце та виставки народних костюмів Латвії. Після огляду експозиції, всі гості виставки взяли участь у ритуалі одягання кам’яної баби.

18 листопада Латвійській республіці виповнюється 95 років і з цієї нагоди ми приїхали до Дніпропетровська. Вперше у складі нашої делегації приїхало понад 30 осіб. Ми хочемо показати українцям Латвію, якою вона була в минулому, яка вона сьогодні і якою прагне бути в майбутньому, - зазначила Аргіта Даудзе.

Голова обласної ради Євген Удод підкреслив, що це безумовно знакова подія для Дніпропетровської області, яка дозволить зблизити народи Латвії та України, адже ознайомлення з культурною спадщиною та традиціями інших країн зміцнює дружні відносини між народами і сприяє налагодженню міжкультурного діалогу.

Розвиток будь-якого регіону неможливий без інвестицій. Наша стратегія - вибудовувати тісні взаємини з державою на основі культурних проектів, на основі історії. Потім з'являються спільні економічні проекти та можливість залучати інвесторів. Я впевнений, що в рамках цієї зустрічі виникнуть нові ідеї і пропозиції для поглиблення взаємовідносин між нашою областю та Латвією. Торік у нас вже проходили дні Німеччини, дні США, цього року ми активно попрацювали з Угорщиною, Францією. Для нас дуже важливий досвід Латвії із взаємин з Євросоюзом, досвід роботи бізнесу і дуже цікава культурна спадщина цієї країни, - зазначив Євген Удод.

Також в рамках Днів Латвії в Дніпропетровській торгово-промисловій палаті пройшла Біржа ділових контактів підприємців Латвії та України, дискусія «Латвія – Україна в Європі» та «Круглий стіл» латвійських та українських етнографів та археологів «Камінь в культурі Латвії та України».

Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:

   


123  (03.11.13 18:08): Приехали вслед за Поляками,которые волосы на себе рвут и проклинают тот день под названием-вступление в Европу.Скоро сюда все обиженные Европой зазывалы хлынут,чтоб мы по.хе.ре.ли всю свою промышленность и назвали все инвестициями в производство. Відповісти | З цитатою
77  (01.11.13 19:22): Там же где и флот с рыбоконсервной промышленностью нахр. не нужные в ЕС. Там где убитое на корню сельское хозяйство. Там, где еще недавно колосилась пшеница, а сейчас гуляет ветер и цветут будяки.
Присоединяйтесь ребятки к такой перспективе...
Відповісти | З цитатою
потемкин  (01.11.13 14:26): Они приехали рассказать, как правильнее уничтожить экономику и промышленность по латышскому образцу. Где их лучшие предприятия - ВЭФ, РАФ, Альфа,Радиотехника и все остальное? Відповісти | З цитатою
моня  (31.10.13 12:05): ФАЦИКИ ЗА ЭУРОПУ ПРИЕХАЛИ УГОВАРИВАТЬ ПУСТЬ У СЕБЯ СС НЕДОБИТЫЕ СИДЯТ Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
11-17  (30.10.13 17:39): Какая может быть дружба с тоталитарным, антидемократическим государством, где фашизм поднимает голову и проводятся марши эсэсовцев, тем более из ЕС? Ведь у них там пол страны "неграждане". Это расизм! А министр юстиции Латвии Янис Бордас призывает снести расположенный в Риге памятник воинам-освободителям от фашизма!
ГАНЬБА!
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Метрополітен Дніпра проведе консультації з підрядниками для добудови 3 станцій (12)

•  Суд зобов’язав мерію Дніпра зберегти історичну будівлю Палацу профілактики (12)

•  В Україні з липня планують збільшити вартість бензину та дизелю (10)

•  «Необхідний крок»: в Міненерго прокоментували підвищення тарифів на електроенергію (9)

•  Урбаністи Дніпра запропонували новий вигляд вулиці Пастера (7)

•  На ринках Дніпра значно впали ціни на черешню, але є нюанс (6)

•  У Дніпрі викинули на смітник купу придатних до вживання сухпайків (6)

•  На Дніпропетровщині пенсіонерка збирала черешню і впала зі драбини у вигрібну яму (5)

•  На вулиці Володимира Винниченка застосували нові підходи до якісної зміни вуличного середовища (5)

•  На Дніпропетровщині в наслідок аварії за участю «ЗАЗ» та «Daewoo» є загиблий та постраждалі (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
років з дня першої місцевої телевізійної передачі в Дніпрі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті