Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 30 травня 2024
13:13

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Аграрії Дніпропетровщини посіяли вже більше половини озимих культур

Аграрії Дніпропетровщини посіяли вже більше половини озимих культур
На Дніпропетровщині вже посіяно понад 366 тис га озимих культур, що складає 54% від запланованого об’єму робіт. Зокрема, посіяно понад 55% озимої пшениці (290,7 тис га) та майже 90% озимого ріпаку (59,8 тис га).

За сприятливих погодних умов сівбу буде закінчено за 6 робочих днів. Про це повідомили в департаменті агропромислового комплексу, розвитку сільських територій та ринкового середовища Дніпропетровської облдержадміністрації.

«Всі учасники посівної кампанії, починаючи з обласної влади і закінчуючи кожним з аграріїв, чітко усвідомлюють: основним гарантом високого валового збору зернових під час жнив є посів озимих культур. Тому на Дніпропетровщині за завданням губернатора Дмитра Колєснікова на якісне проведення цього процесу спрямовано максимум зусиль та ресурсів, - зазначив директор департаменту агропромислового комплексу, розвитку сільських територій та ринкового середовища Дніпропетровської облдержадміністрації Вадим Удовицький. – Наразі для посіву озимих культур в регіоні задіяно 4713 сівалок, якими можливо за сприятливих погодних умов засівати по 50-55 тис га озимих культур на день, а отже закінчити сівбу за 6 робочих днів».

Цього року на Дніпропетровщині заплановано посіяти озимі культури на площі 684,6 тис га. З них 617,6 тис га – озимих колосових, що на 20 тис га більше в порівнянні з минулим роком.

В області вже посіяно 366,3 тис. га озимих (53,5% до прогнозу). З них озимої пшениці – 290,7 тис га (55,8% до прогнозу), озимого ріпаку – 59,8 тис га (89,3% до прогнозу).

Також аграрії регіону вже приступили до посіву озимого ячменю. Вже виконані роботи на площі 13,2 тис. га (з прогнозу 92,5 тис га).

«Не зважаючи на рясні дощі, сьогодні можна з впевненістю сказати, що аграрії області мають можливість вчасно завершити весь комплекс осінньо-польових робіт. Це дозволить в повному обсязі забезпечити населення області якісною сільськогосподарською продукцією, - додав Вадим Удовицький.

Gorod.dp.ua на Facebook.


2  (07.10.13 17:19): Не вполне понятны старания аграриев, ведь по кабальным условиям вступления Украины в зону "свободной" торговли ЕС теперь наши благодетели будут закупать вместо 3 миллионов тонн зерна всего один!
Что аграрии будут делать с остальными двумя миллионами тонн?
Хоронить в землю, как во времена голода 30-х годов?
Відповісти | З цитатою
озимые  (05.10.13 18:13): Они б так собрали , как посеяли! Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті