Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 01 червня 2024
07:43

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Наступного року розпочнеться створення соціальних центрів матері та дитини

Наступного року розпочнеться створення соціальних центрів матері та дитини
На Дніпропетровщині вже наступного року розпочнеться створення соціальних центрів матері та дитини. Вони з’являться у Дніпропетровську, Дніпродзержинську та Кривому Розі.

А у Дніпропетровському районі до кінця 2013 року планується відкрити заклад нового типу «Центр соціальної підтримки дітей та сімей», де також буде відділення матері та дитини. Одночасно там зможуть знаходитись 10 жінок. Про це йшла мова на засіданні Регіонального комітету з економічних реформ, яке пройшло під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Анатолія Крупського.

Соціальний центр матері та дитини – це заклад тимчасового проживання жінок на сьомому–дев’ятому місяці вагітності та матерів з дітьми віком від народження до 18 місяців, які опинилися в складних життєвих обставинах, що перешкоджають виконанню материнського обов’язку. Під час проживання у Центрі молодим матерям надається безоплатне житло та харчування, їх навчають догляду за дитиною. Молоді матері мають можливість продовжувати навчання, розпочати здобувати освіту, відвідувати професійні курси та одночасно дбати та виховувати свою дитину.

«Кількість відмов від новонароджених дітей в області за останні 6 років знизилась удвічі. Цього року 58 матерів, які хотіли залишити дитину у пологових будинках, змінили своє рішення. Це стало можливим завдяки активній та якісній роботі консультаційних пунктів, створених при всіх діючих пологових будинках. Щороку цей показник збільшується, але це не просто цифри. Це діти, які потребують батьківської турботи. Якщо соціальні обставини життя матері загрожують позбавити дитину материнської любові - обов’язок влади полягає у тому, щоб змінити ці обставини», - підкреслив Анатолій Крупський.

Наразі в регіоні з метою попередження раннього соціального сирітства центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді області функціонує 61 консультаційний пункт. У жіночих консультаціях проводиться відповідна робота з жінками, які виявили намір відмовитися від новонароджених дітей.

Створення таких центрів дозволить забезпечити соціальний та психологічний супровід матерів з дітьми, які опинилися в складних життєвих обставинах і мають намір відмовитися від новонародженої дитини. Мета супроводу – зберегти сім’ю та належне сімейне виховання малюка.

В Дніпропетровській області розробляється ціла система закладів, яка дозволяє зберігати сім’ю та залишити дитину у родині. Зокрема, для цього в регіоні благодійна організація «Надія і житло для дітей», благодійний фонд «Розвиток України» у партнерстві з Дніпропетровською облдержадміністрацією до кінця 2013 року перепрофілює Дніпропетровський районний дитячий будинок «Сім’я» у Центр соціальної підтримки дітей та сімей. В закладі отримуватимуть консультації та допомогу молоді мами, які потрапили в складну життєву ситуацію, буде організована робота з кризовими сім'ями, які перебувають на межі розпаду.

На Дніпропетровщині завдяки роботі соціальних працівників за 9 місяців 2013 року 6,58 тис сімей знято з соціального супроводу з позитивним результатом. Всього на обліку в центрах соціальних служб наразі перебуває понад 14,5 тис сімей, у яких виховується 28,9 тис дітей.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Кэп  (31.10.13 12:12): отцов с ребёнком до 18 месяцев "в сложных жизненных обстоятельствах препятствующих выполнению отцовского долга" туда не пустят ?!
таким, если что, - сдавать ребёнка в детдом и не париться ?
а вроде как по конституции - равенство во всех вопросах независимо от пола ...
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті