Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 20 червня 2024
15:13

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Підтримка фахівців із соціальної роботи – крок до ефективної допомоги дітям та сім’ям

|«« «« »» »»|

11 липня 2013 року відбулася нарада з питань організації соціальної роботи з дітьми та сім’ями у Дніпропетровському районі.

Захід відбувся у рамках проекту з реформування системи захисту дітей «Добре вдома». Цей проект реалізується Представництвом благод1йної організації «Надія і житло для дітей в Україні» Фонду Рената Ахметова «Розвиток України» у партнерстві з Дніпропетровською облдержадміністрацією та Дніпропетровською райдержадміністрацією.

Нарада була присвячена обговоренню питань із запровадження підтримуючих послуг для дітей і сімей, надання ефективної соціальної допомоги сім’ям в громадах, направленої на попередження вилучення дітей із сімей, а також представленню проміжних результатів реформування системи захисту дітей у Дніпропетровському районі, серед яких:

  • закриття районного дитячого будинку «Сім’я»;
  • створення Центру соціальної підтримки дітей та сімей «Малого групового будиночку»;
  • підвищення професійного рівня фахівців із соціальної роботи;
  • надання матеріальної допомоги сім’ям з дітьми.
На нараді були присутні: голова Дніпропетровської районної державної адміністрації – Кобиляцький Вадим Якович, голова Дніпропетровської районної ради - Біла Любов Олексіївна, представники Благодійного фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» та Представництва благодійної організації «Надія і житло для дітей» в Україні – Татарчук Надія Василівна начальники обласної служби у справах дітей - Тутова Ніна Григорівна, директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді - Сотула Тетяна Володимирівна, начальник служби у справах дітей Дніпропетровської райдержадміністрації Краснощок Оксана Олександрівна, а також представники структурних підрозділів та відділів районної державної адміністрації, депутати районної ради, сільські та селищні голови, фахівці із соціальної роботи.

У своєму виступі голова районної державної адміністрації Кобиляцький Вадим Якович окреслив становище по соціальних питаннях району. Нагадав про важливість порозуміння не лише у суспільстві, а безпосередньо поміж гілками влади – виконавчої, законодавчої при чому на різних шаблях. А також завдячив ПБО «Надія та житло для дітей» в Україні та проекту «Добре вдома» за ефективну співпрацю.

Голова райради Дніпропетровського району Біла Любов Олексіївна підкреслила важливу роль фахівців соціальних служб на місцях. Зазначила складність діяльності: в районі проживає 15046 дітей від 0 до 18 років, із них 202 дитини – сироти, позбавлені батьківського піклування, що щороку стають сиротами в середньому більше 20 дітей. Із сімей протягом року через загрозу життю і здоров’ю вилучається до 25 дітей. Майже 500 сімей перебувають на обліку в центрах соціальних служб для сім”ї, дітей та молоді через складні життєві обставини та загрозу вилучення дітей.

Керівник проекту «Добре вдома» Татарчук Надія Василівна підкреслила неперевершену роль кожного спеціаліста соціальних служб задля реалізації головної мети проекту - зупинити розпад сімей та попередити направлення дітей в інтернатні заклади.

На прикладі роботи на місцях, виконуючий голови Партизанської сільської ради Мала Лариса Григорівна зазначила вагомість соціальних послуг. Лише однією із сімей за рік було отримано 500 послуг соціальної допомоги. «Такий внесок неможливо було б надати без розпочатої реорганізації системи соціальних послуг сім’ям і дітям, де головною передумовою є взаємодія в громаді у питаннях вирішення проблем дітей та сімей» - підкреслила виступаюча. Про досвід соціальної роботи з дітьми та сім ями за місцем проживання доповіла також фахівець Горьківської сільської ради Пімічева Наталія Іванівна.

Детально про систему надання соціальних послуг сім’ям і дітям та об’єм соціальних послуг розповіла начальник відділу методичного забезпечення соціальної роботи Дніпропетровського обласного центру соціальних служб для сім ї, дітей та молоді Калитюк Лілія Олександрівна. «Лише за перше півріччя 2013 року було надано допомоги на суму 92 тис гривень, 1664 родині було надано допомогу одягом, взуттям, продуктами. 130 сімей отримали медичну допомогу, допомогу у лікуванні, члени з 21 родини влаштовано на навчання. Членів з 59 сімей – праце влаштовано. 49 родині відремонтовано житло. Надано житло, побутову техніку 2 сім’ям, 29 сімей отримали меблі» – зазначила фахівець.

По закінченні заходу відбулася нагорода кращих фахівців та передача робочого обладнання для технічної підтримки фахівців центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, які працюють в селах району.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У МОЗ заявили, що українці зловживають сіллю: проблема у хлібові (10)

•  В Днепре на продажу выставили уникальный протезный завод (9)

•  Сильна злива та гроза. Як Дніпро впорався з черговим циклоном (9)

•  Прати треба вночі: експерт з Дніпра пояснив, чому графіки відключення важливі і їх неможливо уникнути (8)

•  У Дніпрі відремонтували аварійні дерев'яні сходи до мосту на Монастирський острів: прохід відкрито (7)

•  Монастирський острів: ідеальний відпочинок у серці Дніпра (7)

•  Кабмін змінив правила перевірки водіїв на стан сп'яніння (6)

•  У Дніпрі оновлюють аварійний трамвайний переїзд на розі просп. Лесі Українки та вул. Степана Бандери (6)

•  Автівку повністю зім'яло: у Дніпрі на Набережній Заводській Lexus вилетів з дороги та врізався в білборд, водія та пасажирку ушпиталили (5)

•  Вандали облюбували сквер Янгеля у Дніпрі (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті