Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 19 апреля 2024
02:30

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Віце-прем’єр-міністр зустрівся з послом Францiї Аленом Ремі

Віце-прем’єр-міністр зустрівся  з послом Францiї Аленом Ремі
Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул зустрівся з послом Французької Республіки в Україні Аленом Ремі.

В ході зустрічі Олександр Вілкул та Ален Ремі обговорили питання стосовно передачі французькій стороні земельної ділянки в місті Севастополь, на якій розташоване французьке військове кладовище часів Кримської війни 1853-1856 років.

«Мінрегіоном України розробляється проект Угоди між урядами України та Франції про військові поховання. Будуть прийняті виважені рішення з урахуванням інтересів обох сторін і рівня двосторонньої взаємодії», - сказав Віце-прем’єр.

Під час зустрічі також було обговорено питання створення ефективних майданчиків для діалогу між владою та бізнесом, а також між бізнесом різних країн світу. Зокрема, це стосувалося Першого Міжнародного Бізнес-Форуму «ABC: Ukraine & Partners», що пройшов на минулому тижні в Україні. Сторони зазначили необхідність поглиблення двосторонніх довгострокових україно-французьких відносин.

«Уряд України відкритий до діалогу», - сказав Олександр Вілкул. Віце-прем’єр зазначив, що Україна вже має успішний досвід роботи з французькими компаніями. Зокрема, це стосується однієї з найбільших світових компаній по виробництву насіння, компанії Маісадур. Ця компанія протягом 2-3 років стабільно розширює своє виробництво на території України.

Також, це стосується співпраці між, однією зі світових лідерів в галузі будівництва залізничного транспорту, французькою компанією Альстом (Alstom) та українською компанією ЛАЗ. Меморандум про співпрацю між ними був підписаний на минулому тижні.

«Локалізація (розміщення виробництв на території України) закордонніх компаній створює нові робочі місця для українців та, в цілому, сприяє розвитку економіки країни і підвищенню міжнародного рівня України як інвестиційно привабливої держави», - сказав Віце-прем’єр-міністр.

Сторони обговорили питання стосовно поглиблення взаємовідносин і в галузі культури. Зокрема, Олександр Вілкул подякував послу Французької Республіки Алену Ремі за сприяння у відкритті виставки Петриківського розпису у Штаб-квартирі ЮНЕСКО, яка пройшла у Парижі минулого тижня.

«Я дякую послу Франції за підтримку української національної культури. Цього року Петриківський розпис висунуто на здобуття в UNESCO статусу нематеріальної культурної спадщини людства. Це важлива складова інтеграції України у міжнародний простір. Це ще один культурний міст, який з'єднує Україну зі світом та Європейським Союзом», - сказав Олександр Вілкул.

Довідка:

10 червня у штаб-квартирі ЮНЕСКО в Парижі відкрилася виставка «Петриківський розпис – колір традицій», яка тривала чотири дні. Подію було приурочено до святкування 10-ї річниці Конвенції про охорону нематеріальної культурної спадщини людства. Загалом на виставці було 55 робіт, виконаних у єдиному, традиційному Петриківському стилі з Дніпропетровського художнього музею та з приватних колекцій. Для відвідувачів також працювали майстер-класи з розпису.

Виставка була організована за ініціативи та підтримки Віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула в рамках промо-туру з надання Петриківському розпису статусу нематеріальної культурної спадщини людства. Нагадаємо, у грудні цього року комітет ЮНЕСКО має вирішити питання щодо включення Петриківського розпису до цього списку.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі дівчина бризкала перехожим в обличчя освіжувачем (відео моменту) (11)

•  Мешканці Новокодацького району Дніпра активно долучилися до суботника на «Безіменній висоті» (11)

•  У Дніпрі розпочали ремонт мосту, що веде на Монастирський острів (11)

•  На Фестивальному причалі у Дніпрі відбувся автопробіг-зустріч ретро-машин «За весною» (9)

•  У Дніпрі відзначають День космонавтики (7)

•  У Дніпрі зник екскурсійний ретро-трамвай – у чому причина? (7)

•  На Дніпропетровщині чоловіка спершу засудили до довічного за вбивство матері та бабусі, а потім присудили 3 млн гривень компенсації за душевні страждання (7)

•  Збитки на понад 7 млн грн: у заповіднику на Дніпропетровщині квадроциклами пошкодили унікальні піщані бархани (7)

•  На Дніпропетровщині відбувається пошукова операція 13-річної Марини Волошко (5)

•  У Дніпро повертається стародавня мумія! (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет дворцу культуры «Шинник»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте