Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 01 червня 2024
20:41

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

О будущем президенте Назарбаеве в Днепродзержинске писали еще в 1960 году

О будущем президенте Назарбаеве в Днепродзержинске писали еще в 1960 году
Фото М.Назаренка. "Дзержинець" 11.02.1960.
До последнего времени считалось, что первые публикации в газетах Днепродзержинска с упоминанием имени президента Казахстана Нурсултана Абишевича Назарбаева относятся к 90-м годам.

Но, работая с подшивкой "Дзержинца", главной газеты города времен СССР, за 1960 год, я нашел заметку о Назарбаеве, с фотографией, иллюстрирующей текст.

"В технічному училищі № 8 вчаться професіям металургів молоді казахи. Особливо хороших успіхів у навчанні добивається Нурсултан Назарбаєв, який оволодіває спеціальністю горнового. Він завжди допомогає своїм товаришам.

На знімку (зліва направо): Н.Назарбаєв пояснює на макеті співучням А.Солбекову та К.Саракенову будову доменної печі".

Будущий глава крупнейшего азиатского государства Н.Назарбаев проявлял среди 67 человек, приехавших из Казахской ССР, уже тогда качества лидера не только в учебе, но и в спорте. "Он выделялся с первого же дня, как пришел ко мне в секцию борьбы, парень был очень трудолюбив, спокойный, умный. За почти полтора года тренировок ни разу не пропустил ни одного занятия", - рассказывает первый тренер Н.Назарбаева, Лев Рудольфович Ежевский.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті