Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 20 апреля 2024
14:14

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

«Французька весна» в ДНУ імені Олеся Гончара

|«« «« »» »»|

У Дніпропетровському національному університеті імені Олеся Гончара пройшла Міжвузівська наукова конференція «Діяльнісно-орієнтований підхід у навчанні французької мови та практичний досвід його реалізації».

Щороку навесні кафедра романської філології факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства ДНУ об’єднує філологів-науковців, викладачів-методистів, учителів, студентів, які люблять і пропагують французьку мову та культуру. Цей рік також не став винятком – і за сприяння Посольства Франції в Україні в межах фестивалю «Французька весна» кафедра успішно продовжила свою традицію, тим самим сприяючи культурному і професійному обміну знаннями й навичками, надаючи творчого імпульсу подальшій плідній праці у галузі вивчення й викладання французької мови. У конференції взяли участь близько 50 учасників. Це викладачі французької мови вищих навчальних закладів Дніпропетровська (Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара, Придніпровської державної академії будівництва та архітектури, Дніпропетровського університету імені Альфреда Нобеля, Національної гірничої академії), а також вчителі французької мови середніх шкіл міста та області.

Серед почесних гостей були присутні начальник відділу вищої школи та науки, заступник начальника Управління освіти та науки Дніпропетровської міськради В.К. Горячев, директор «Альянс Франсез» у Дніпропетровську А. Кіс-Марк та завідувач навчально-методичної лабораторії іноземних мов кафедри гуманітарної освіти Дніпропетровського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти М.А. Алуєва.

Роботу наукового заходу було організовано за напрямками «Новітні методики викладання французької мови у ВНЗ. Методичні та психолого-педагогічні проблеми викладання французької мови у середній школі на сучасному етапі» та «Французька мова за професійним спрямуванням».

На пленарному засіданні із доповідями виступили доценти кафедри романської філології ДНУ ім. Олеся Гончара Л.В. Пономарьова та І.С. Кірковська, яка доповіла про формування майбутніх викладачів французької мови в сучасних умовах євроінтеграції України, а також завідувач кафедри інтенсивного навчання іноземних мов Придніпровської державної академії будівництва та архітектури Н.Ю. Яковишена.

У межах конференції був також проведений методичний семінар для вчителів французької мови середньої і вищої школи, в якому взяли участь 34 спеціаліста. Значний інтерес серед учасників заходу викликали практичні студії, які проводилися директором «Альянс Франсез» у Дніпропетровську Алексією Кіс-Марк та лектором-стажером Жюльєном Вйо.

З великим задоволенням учасники конференції взяли участь у майстер-класах старшого викладача кафедри романської філології ДНУ О.С. Палькевич, вчителя французької мови гімназії №95 Кривого Рогу С.В. Руденко та магістра французького відділення ДНУ К. Богданової. Окрім майстер-класів, учні криворізької гімназії разом зі своєю вчителькою – переможницею обласного конкурсу «Вчитель року-2013» у номінації «Іноземна мова (французька)» – побували разом зі студентами французького відділення на екскурсії по ДНУ.

Традиційно надбанням конференцій, які проводить кафедра романської філології ДНУ ім.О.Гончара, стає те, що вони зміцнюють зв’язки кафедри, факультету і університету з середньою школою; сприяють поєднанню в єдине ціле навчального процесу та дослідницької діяльності студента, розвивають його творчий потенціал, що забезпечує орієнтацію освіти на становлення особистості майбутнього вчителя; підвищують методичний рівень підготовки студентів та розширюють горизонти вдосконалення знань і вмінь вчителів у галузі викладання французької мови, їх адаптації до потреб сучасної середньої школи, а також сприяє професійній орієнтації школярів.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Реальность дня  (06.05.13 18:40): Вот уже и геевская Франция в Украине. Почему же так легко упростили визовый режим в Европу. А потому, что перед Украиной поставлено условие - срочно узаконить однополые браки, а затем в таком же порядке и продажу легких наркотиков. И в ответ на это "пожелание" министр иностранных дел Украины Леонид Мажара (еще совсем недавний сторонник укрепления отношений с северными соседями - Россией и Белорусью) сообщил, что для Украины это не проблема. Законопроект уже находится в Верховной Раде и найдутся достаточное количество депутатов, которые проголосуют. И самое интересное, что в этом едином порыве - что власть, что оппозиция!!! Вот так то они решают за нас. Это же какие ценности нам предлагают, не считая, что Украина экономически загнется еще быстрее, чем Греция, Испания и др. Даже Англия собирается прощаться с Евросоюзом, а эти идут как на убой. Стыдно! А здесь обработка ума молодежи. Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Мешканці Новокодацького району Дніпра активно долучилися до суботника на «Безіменній висоті» (11)

•  У Дніпрі розпочали ремонт мосту, що веде на Монастирський острів (11)

•  У Дніпрі дівчина бризкала перехожим в обличчя освіжувачем (відео моменту) (11)

•  На Фестивальному причалі у Дніпрі відбувся автопробіг-зустріч ретро-машин «За весною» (9)

•  У Дніпрі на автостанції на лівому березі планують збудувати зал очікування з торговельними приміщеннями (7)

•  На Дніпропетровщині чоловіка спершу засудили до довічного за вбивство матері та бабусі, а потім присудили 3 млн гривень компенсації за душевні страждання (7)

•  Утворюється метровий шар піни: у Дніпрі в озеро Куряче з колектора виливаються відходи (5)

•  У Дніпро повертається стародавня мумія! (5)

•  На Блакитному озері будують паркан: власник обіцяє пляж за європейськими нормами (5)

•  У 6 закладах Дніпропетровщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. новых деревьев высадят на Днепропетровщине

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте