Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 01 июня 2024
16:12

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Олександр Вілкул назвав причину катастрофи АН-24 в Донецьку

Олександр Вілкул назвав причину катастрофи АН-24 в Донецьку
13 лютого 2013 року літак АН-24 з 52 пасажирами та членами екіпажа на борту авіакомпанії Південні авіалінії, виконуючи чартерний рейс за маршрутом Одеса - Донецьк, під час заходу на посадку в аеропорту Донецьк зазнав катастрофи, 5 пасажирів загинули. За результатами розслідування Державної комісії компанія Південні авіалінії позбавлена права виконувати авіаперельоти.

Відразу після авіакатастрофи Президент України Віктор Янукович дав Доручення Уряду надати необхідну допомогу сім'ям загиблих і потерпілим, вжити необхідних заходів із забезпечення безпеки польотів, провести всі необхідні заходи для розслідування причин катастрофи. Урядом була створена комісія, яку очолив віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул.

За результатами розслідування встановлено, що в діях диспетчерів Донецького аеропорту помилок не було, системи посадки в аеропорту працювали нормально, а метеорологи дали точні дані щодо фактичної погоди, які пілоти отримали своєчасно.

«Висновок комісії наступний: причина катастрофи - втрата швидкості літака під час заходу на посадку через помилку непідготовленого та не допущеного до польоту за цих метеоумов екіпажа», - сказав Олександр Вілкул.

«Комісія виявила, що у членів екіпажа, який виконував рейс, була велика перерва в льотній практиці, яка не дозволяла їм виконувати політ самостійно, без інструкторського супроводження. Керівництво авіакомпанії не проконтролювало готовність екіпажа до польоту, а льотне завдання було складене формально», - сказав Олександр Вілкул.

Крім того на борту знаходилося 9 незареєстрованих пасажирів. Це порушення Повітряного кодексу України і Правил повітряних перевезень.

«Командир повітряного судна прийняв рішення виконувати політ без інструкторів, та узявши на себе відповідальність за безпечне виконання польоту, переоцінив свої можливості і довів ситуацію до катастрофічної», - сказав Олександр Вілкул.

Рішенням Голови державної авіаційної служби авіакомпанії Південні авіалінії заборонено виконання всіх видів авіапольотів.

Слідчими органами проводиться досудове розслідування за ознаками злочину, передбаченого статтею 276 Кримінального Кодексу України.

«За результатами розслідування до відповідальності будуть притягнуті всі винні особи», - сказав Олександр Вілкул.

Довідка:

У 18:09 13 лютого 2013 року в Донецькому аеропорту під час посадки літак АН-24 з правим кутом крену в 48 градусів правим крилом зачепив землю. Внаслідок цього частина крила відірвалася, подальший рух літака відбувався з прибраними шасі на гондолах двигунів. Це не дало літаку перекинутися на правий бік. Борт впав із зламаним фюзеляжем, що дозволило пасажирам, які могли рухатися, швидко покинути судно. Пожежні машини прибули на місце катастрофи через декілька хвилин. Усього на місці авіаційної катастрофи працювала 21 пожежна машина, 115 чоловік аварійно-рятувального розрахунку, а також 19 автомобілів та 57 чоловік персоналу бригад швидкої допомоги. Завдяки їх злагодженій роботі пожежа на правому крилі не поширилася на весь літак, і пасажирам та членам екіпажа була надана медична допомога.

Уряд виділив з Резервного фонду Держбюджету 750 тис. грн. для надання матеріальної допомоги сім'ям загиблих та постраждалих. З цієї суми сім'ям 5-ти загиблих уже виплачено по 100 тис. грн. Ще 19 потерпілих отримають по 25 тис. грн. до кінця квітня після виділення Сесією Одеської обласної ради ще 225 тисяч грн.

Компанія Південні авіалінії додатково заплатила по 100 тис. грн сім'ям загиблих, а 21 пасажиру виплатила по 15 тис. грн.

Також Страхова компанія «Гута Україна» повинна виплатити сім'ям загиблих по 20 тис. дол. (відповідно до контракту між Південними Авіалініями і страховою компанією), а іншим потерпілим - залежно від завданого збитку. Зараз страховою компанією спільно з авіакомпанією йде оформлення документів.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн горожанам на восстановление жилья, пострадавшего от ракетных обстрелов, выплатил Днепр в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте