Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
07:03

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Відкрито новий дитсадок у Нікополі

Відкрито новий дитсадок у Нікополі
Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков відкрив після реконструкції сучасний дитсадок №39 «Перлинка» у Нікополі, створений у рамках проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти».

Після його відкриття у місті повністю вирішене питання щодо забезпечення малят місцями у дошкільних закладах. Дитсадок, який не працював 16 років, тепер відвідуватимуть 160 дітей.

Дитсадок «Перлинка» був закритий у 1996 році - 16 років заклад стояв закинутий, а його приміщення руйнувалося. Із 2010 року в Дніпропетровській області під керівництвом Олександра Вілкула розпочалася масштабна робота з відновлення колись закритих дошкільних закладів. У 2011 році міською владою Нікополя розроблена проектно-кошторисна документація реконструкції, а у 2012 році розпочато комплексну реконструкцію та ремонтні роботи з відновлення дитсадка.

«На Дніпропетровщині реалізується проект з розширення мережі дитячих дошкільних закладів та відновлення колись закритих дитячих садків. У новому 2013 році робота із забезпечення дітей області місцями у дошкільних навчальних закладах буде продовжена. Цей напрямок діяльності є одним із пріоритетних для обласної влади. Це вже другий дитсадок в Нікополі, який в цьому році прийняв дітей. 1 вересня 2012 року відкрито дитсадок «Ромашка» на 90 місць та створено 10 груп на 200 місць. Тепер у Нікополі повністю вирішено питання щодо забезпечення місцями малят у дошкільних закладах. Також на цьому тижні буде відкрито дитячий садок в селі Новопідкряж Царичанського району. А вже на початку року - дитсадок у Васильківці та Новомосковському районі», - сказав Дмитро Колєсніков .

У дитсадку «Перлинка» створено комфортні умови для навчання і відпочинку дітей (8 груп на 160 дітей: 2 групи – ясла і 6 груп для дітей віком від 3 до 6 років). Для кожної групи створено роздягальню, ігрову кімнату, санвузол та кімнату для сну. Як доповіла голові облдержадміністрації завідувач «Перлинки» Наталя Зінковська, у дитсадку працює медичний блок, обладнані спортивна та музична зали, кімната індивідуальної роботи із дітьми логопеда та психолога. Для роботи педагогів-вихователів у садку створений методичний кабінет.

Під час реконструкції дитсадка улаштовано нові внутрішні системи водопостачання, вентиляції, каналізації й опалення. Встановлена система доочистки води, завдяки цьому діти питимуть очищену воду. Проведено роботи з утеплення стін та фасаду з використанням сучасних матеріалів. Встановлені енергозберігаючі металопластикові вікна, улаштовані сантехприлади. Укладена нова підлога. Встановлено нову покрівлю з сучасних матеріалів. У дворі дитсадка створено 8 павільйонів для прогулянок на свіжому повітрі.

Як доповів губернатору Нікопольський міський голова Руслан Токар, загалом у Нікополі працюють 27 дошкільних навчальних закладів. 1 вересня 2012 року у місті відкрито новий дитячий садочок № 27 «Ромашка», розрахований на 90 місць, а також 10 додаткових груп у діючих дошкільних закладах.

Довідка:

За 2010-2012 роки в області збудовано та реконструйовано 85 дошкільних закладів. Для всіх садочків створені сайти з «3D-екскурсіями» і докладної інформації про послуги. З 1 грудня в області впроваджена електронна реєстрація дітей у дитсадки, завдяки чому батьки можуть записати свою дитину в дитсадок через Інтернет.
Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:





   

Читайте також:


Гость  (27.12.12 00:14): Да... вот это новость! Срочно на сайт!!! ВСЕМ_ВСЕМ Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті