Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
ср, 08 мая 2024
19:10

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Открытое письмо И. И. Куличенко от жильцов дома №16 по ул. Коммунаровской

|«« «« »» »»|

Мы, жильцы дома №16 по ул. Коммунаровской (Ленинский район), обращаемся к Вам за помощью в решении нашей проблемы, которую городские власти не могут решить на протяжении 28 лет:

во время дождя территория под аркой дома и перед примыкающими к ней подъездами заливается озером воды, которое потом постепенно испаряется и уходит в подвал дома в течение нескольких недель. Кроме того, несмотря на наши жалобы в ЖЭУ и райсовет, расположенная неподалеку районная бойлерная постоянно сбрасывает сюда воду. В результате такой бесхозяйственности за последние годы грунт в этом месте заметно просел, и воды стало скапливаться намного больше. Мы очень обеспокоены состоянием фундамента дома в этом месте, а кроме того, жильцам первых этажей наносится большой моральный и материальный ущерб – в квартирах постоянно стоят сырость и вонь из подвала, оттуда в квартиры и в подъезды бегут крысы.

Кроме того, под этой аркой проходит районная дорога к рынку и станции метро, по которой ежедневно ходят сотни жителей всего жилого массива Коммунар. Все они перепрыгивают это озеро по камням и блокам, а старики и мамы с колясками вынуждены обходить наш 15-подъездный дом вокруг.

С 2001 года мы неоднократно обращались в коммунальные службы разных уровней, к депутатам, получали и пустые обещания, и отписки, но никого не смогли подвигнуть на исполнение своих прямых обязанностей.

20.06.2001 г., после безуспешных попыток решить вопрос в ЖЭКе и Ленинском райсовете, мы впервые обратились к Вам за помощью. Но наше письмо было отправлено в Ленинский исполком и бывший председатель Исполкома Захаренко А.Н. 25.06.2001 г. дал ответ:

«При сдаче в эксплуатацию данного здания в 1982 году строителя водосток от дома не был подключен к центральной магистрали. В результате чего во время дождей или резкого таяния снега под аркой дома действительно собирается вода, что значительно затрудняет передвижение жильцов, а также негативно сказывается на санитарном состоянии данного дома. Силами ЖЕУ-38 в сентябре с.г. планируется засыпать территорию шлаком. Однако это не решит возникшей проблемы. Необходимо сделать подключение водостока в центральную магистраль, но данными работами занимаются специализированные организации».

Отметим, что даже обещанные работы ЖЭУ так и не проводились.

Наша переписка за эти годы:

*** 31.07.09 – Мэру Куличенко И.И.

Ответ от 15.09.09 зам. начальника Управления коммунального хозяйства Лысого В.В.:

«Повiдомляємо Вам, що стосуеться технiчного стану дощової мережi на територiї будинкiв цього масиву, то вся внутрiшньо дворова система знаходиться в незадовiльному cтaнi. Експлуатацiя не проводиться у зв' язку з тим, що управлiння .комунального будiвництва мicької ради не передало на баланс дощову мережу спеціалізованим підприємствам. На даний час наданий запит у МКП "Земград" щодо отримання копiї схеми мереж якi знаходяться в районi будинку по вул. Kомунapiвcькa, 16 для подальшого обстеження та виявлення причин пiдтоплення, а також для ремонту дощової мережi».

*** 18.05.10 – Мэру Куличенко И.И.

Ответ от 01.07.10 и.о. начальника Управления коммунального хозяйства Самилика О.М.:

«Вiдповiдно Вашого звернення, комiсiйно в складi працiвникiв управлiння комунального господарства, комунального пiдприємства «Гiдроспоруди» виїздом на мiсце проведене обстеження щодо стану дощової мережi бiля будинку №16 по вул. Комунарiвська. Обсяг робiт на вiдновлення цieї системи великий i необхiднi кошти, якi в титулi виконання робiт на 2010 р. не передбаченi. Тому КП «Гiдроспоруди» буде розроблений кошторис на вiдновлення дощової мережi та направлений на розгляд до Ленiнської районної у мiстi ради».

*** Письмо губернатору Вилкулу А.Ю. от 14.10.2010

Ответ от 19.11.10 и.о. начальника Управления коммунального хозяйства Пинчука Г.В.:

«Повiдомляемо Вам, що на даний час вирiшується питання водовiдводу не лише по данiй адресi, а в загалом по даному району. Зараз представники iнституту «Днiпроцивiльпроект» розробляють концепцiю захисту територiї вiд пiдтоплення та затоплення й водовiдведення. Ця програма буде торкатися повного комплексу заходiв з iнженерного захисту територiї, а саме: проведення iнженерно-геологiчних вишукувань, виконання проектних робiт, а також робiт iз будiвництва та улаштування систем водозниження, водовiдведення згідно з проектом. Пiсля створення вiдповiдного проекту, ця програма буде здiйснюватись по мipi фiнансування з бюджету мicтa. Дане питання знаходиться на контролі в управлінні комунального господарства».

*** 25.10.10 – Письмо на имя зам. Председателя Исполкома Ленинского райсовета Федоренко

Ответа не дождались.

*** Ответ от 28.04.11 директора Департамента ЖКХ и капитального строительства Горсовета Лысого В.В.

«Повiдомляемо, що вiдповiдно листа КП «Гiдроспоруди» в районi житлового будинку по вул. Комунарiвська, 16 дощовий колектор недобудований i не має пiдключення в основний колектор. Для вирiшення даного питання Ленінська районна рада повинна виступити замовником виконання проектно-кошторисної документацiї. Пiсля чого буде розглядатись можливiсть фiнансування виконання будiвельних робіт».

*** Ответ от 18.07.11 зам. начальника Главного архитектурного управления Горсовета Мишарина В.М.

«Головне архiтектурно-планувальне управлiння Днiпропетровської міської ради не має iнформацiї щодо балансової належностi та замовника на виконання будiвельних робiт дощового колектора в районi вул. Комунаровської, 16 та зливової каналiзацiї у районi вул.Комунаровської, 1. Також зазначаемо, що вiдповiдно до рiшення мicької ради вiд 29.12.76 № 883 функцiї замовника на проектування мiкрорайону «Комунар-1» були покладенi на управлiння капiтального будiвництва мiськвиконкому, а вказанi мережi входили до складу проектної документацiї на цей мікрорайон».

*** Ответ от 20.07.11 зам. председателя Ленинского райсовета по вопросам деятельности исполнительных органов Косолапа Ю.К.

«Ленiнська районна у мiстi Днiпропетровську рада вважає доцiльним, що виступати замовником на виконання та погодження проектно-кошторисної документацiї на цей об'єкт повинен департамент житлово-комунального господарства та капiтального будівництва».

*** 26.08.11 – Мэру Куличенко И.И.

Ответ от 05.09.11 директора Департамента ЖКХ и капитального строительства Горсовета Лысого В.В.:

«Повiдомляємо, що для вирiшення питання з влаштування дощоприймальної мережi необхiдна розробка проектно-кошторисної документацiї. Департаментом направлено запит до КП «Гiдроспоруди» стосовно надання оpiєнтовної вapтостi робiт по влаштуванню зливової каналiзацiї за вище зазначеною адресою, пiсля чого буде розглядатись можливiсть включення даних робiт до титульного списку виконання робiт на 2012 piк».

*** 04.11.11 – Мэру Куличенко И.И.

Ответ от 05.12.11 директора Департамента ЖКХ и капитального строительства Горсовета Лысого В.В.:

«Повiдомляємо, що iз за вiдсутностi фiнансування в поточному роцi, роботи з розробки проектно-кошторисної документації не виконані. В листопаді поточного року з питання водовiдведення поверхневих вод з прилеглої територiї буд. №16 по вул. Комунарiвськiй проведено виїзну нараду за участю спеціалістів департаменту житлово-комунального господарства та кaпiтального будiвництва, Ленiнської районної у мicтi ради, МКВП «Днiпрводоканал». 3 приводу вище зазначеного питання було вислухано всі пропозицiї щодо водовiдводу з прилеглої територiї. Так як будiвництво нової дощоприймальної мережi на даний час неможливе, було прийнято рiшення виконати водовiдвiд за допомогою вiдновлення дорожнього покриття з урахуванням поперечних та подовжнiх уклонiв. Внутрiшньоквартальна дорога по вул. Kомунapiвськa, 16 буде включена до проекту титульного перелiку поточного ремонту вулиць на 2012 piк i в разi видiлення коштiв на зазначенi цiлi можливiсть вирiшення даного питания буде розглянуто».


Чиновники меняются, пишут письма, а в это время идут дожди, вода течет в подвал и размывает грунт под домом.

Мы еще раз убедительно просим Вас обратить внимание на бедственное положение жильцов многострадального дома, выполнить свои обещания и внести вопрос устройства сточной канализации на ул.Коммунаровской, 16 в планы и бюджеты на 2013 год, чтобы не дать повториться Топольской трагедии.

В настоящее время мы собираем подписи жителей района для обращений во все инстанции города, области и Украины.

Инициативная группа:
Иноземцева Л.Г., Сильвестрова Е.В.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет просуществовала газета Днепр вечерний в бумажном формате

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте